Borşul crud este mai indicat decât cafeaua! Acesta oferă energie, întăreşte imunitatea şi reduce stresul

Borşul crud de tărâţe conţine vitamine din complexul B, minerale şi bacterii bune. Tărâţele sunt bogate în vitaminele B1, B2, B3, B6 şi B9, care ajută la transformarea alimentelor în energie pentru organism.

Complexul de vitamine B contribuie la reducere stresului şi anxietăţii, buna funcţionare a sistemului nervos, imunitar şi hormonal, îmbunătăţeşte nivelul hemoglobinei, memoriei şi a dispoziţiei. Aceste vitamine din borş se absorb într-o proporţie mult mai mare decât produsele farmaceutice.

Borsul de tărâţe crud este bogat în:

mangan (161% din doza zilnică recomandată)

magneziu (43% din DZR)

seleniu (31% din DZR)

fosfor (28% din DZR)

fier (16% din DZR)

zinc și cupru (14% din DZR)

potasiu (9% din DZR)

Jumătate de cană de  tărâţe de grâu conţine peste 45 mg de acizi graşi Omega-3 şi în jur de 571 mg de Omega-6.

Probioticele din borş cresc producţia de limfocite, întăresc imunitatea, cresc rezistenţa corpului la infecţii bacteriene, reduc riscul apariţiei alergiilor, menţin flora bacteriană bună şi greutatea corporală.

Cura cu borş crud

Se recomandă 1-2 căni pe zi după fiecare masă. Nu este indicată o anumită perioadă de timp. Rezultatele sunt vizibile după prima lună.

 

Conținutul articolului este doar informativ și nu poate fi un substitut pentru sfatul medicului. Pentru un diagnostic și tratament corect, vă recomandăm să consultați un medic specialist.

Autor text: sanatosi.info