Ca să scapi de durerile articulare trebuie să eviți aceste 10 alimente!

Durerile articulare nu sunt cauzate și influențate doar de starea articulațiilor, dar și de alimentele pe care le consumăm zilnic.

În acest articol vă vom spune care sunt cele 10 alimente responsabile de durerile articulare pe care trebuie să le eviți în dieta ta odată ce resimți acest tip de dureri:

Carnea procesată – acest tip de carne conține nitriți care cauzează inflamații intra-articulare, fapt care la rândul său generează dureri articulare ori le agravează dacă acestea deja sunt prezente.

Îndulcitorii artificial și zahărul – glucidele de orice tip declanșează răspunsuri inflamatorii în articulații, mai ales la persoanele în vârstă.

Ouăle – cel mai periculos compus din ouă pentru articulații este prostaglandina, care se găsește mai ales în gălbenuș și cauzează lezarea cartilajelor.

Berea – această băutură favorizează secreția de acid uric care se depozitează în articulații și le descompune.

Produsele lactate – proteinele lactate irită țesuturile conjunctive care învelesc articulațiile. În acest caz laptele se înlocuiește cu lapte de migdale sau de soia.

Făina rafinată și cerealele – aceste produse au un indice glicemic foarte ridicat, fapt care încurajează procesele inflamatorii din articulații care generează dureri puternice. Înlocuiește cerealele obișnuite cu cele integrale, iar făina rafinată cu făina de migdale sau de cocos.

Zerul – problema zerului pentru articulații constă în aceea că el conține coseină, o proteină care agravează procesele inflamatorii în articulații.

Uleiul de porumb – metabolizarea produșilor grași din acest ulei contribuie la apariția și agravarea inflamațiilor articulare.

Sarea rafinată – deși la prima vedere această sare pare una simplă, ia conține o serie de aditivi chimici care elimină calciul din corp prin urină și astfel dăunează articulațiilor și oaselor. Înlocuiește sarea rafinată cu cea obișnuită.

Îți dorim multă sănătate!

 

Conținutul articolului este doar informativ și nu poate fi un substitut pentru sfatul medicului. Pentru un diagnostic și tratament corect, vă recomandăm să consultați un medic specialist.

Autor text: sanatosi.info

Sursa: healthyfoodhouse.com