Cafeaua are beneficii pentru sănătate, dacă este consumată corect. Ţineţi cont de aceste recomandări

Pentru mulți dintre noi cafeaua a devenit o sursă indispensabilă de menținere a energiei pe pacursul zilei.

Pentru a nu transforma cafeaua într-o băutură plină de calorii și substanțe dăunătoare, evitați zahărul, laptele și orice arome adăugătoare. De asemenea, evitați mixurile în pliculeţe și optați pentru cafeaua neagră cu o concentrație medie.

Cafeaua stimulează sistemului nervos. Aceasta îmbunătățește pe termen scurt memoria, atenția și concentrarea.

Contribuie la oxigenarea sângelui și uşurează respirația. Cafeaua dilată tractul respirator și stimulează pătrunderea aerului în plămâni.

Stimulează sistemul imunitar. Fiind bogată în antioxidanți, cafeaua combate radicalii liberi, protejează organismul de boli și încetinește procesul de îmbătrânire.

Are efect diuretic. Cofeina stimulează organismul să producă mai multă urină, pentru a elimina toxinele din organism. Însă, multă cafea înseamnă și mai multă apă, deoarece consumul de cafea poate duce la deshidratare.

Eficientă împotriva constipației. Cofeina stimulează sistemul digestiv să proceseze mâncarea și să elimine substanțele în exces. Iată de ce cafeaua este recomandată în caz de constipație şi contraindicată în caz de diaree.

Precauții

Conținutul de cofeină poate suprasolicita sistemul nervos sau cel cardiovascular în cazul persoanelor care suferă de afecțiuni cronice, hipertensiune sau care urmează anumite tratamente.

 

Conținutul articolului este doar informativ și nu poate fi un substitut pentru sfatul medicului. Pentru un diagnostic și tratament corect, vă recomandăm să consultați un medic specialist.

Autor text: sanatosi.info

Surse selective: authoritynutrition.com, huffingtonpost.com