Cafeaua de păpădie are un gust asemănător cu cel al cafelei autentice şi curăţă eficient ficatul şi sângele

Păpădia are proprietăţi extraordinare de detoxifiere a organismului. Toate părţile plantei au beneficii pentru organism, însă rădăcina este cea care conţine cele mai multe minerale.

Are efecte tonice şi stimulente asupra sistemului digestiv şi a ficatului. Este recomandată în caz de diabet şi hipertensiune arterială.

Recoltarea rădăcinei de păpădie

Rădăcinile se recoltează de la plantele cu frunze mature. Săpaţi în jurul plantei pentru a scoate mai uşor rădăcinile şi fără a le rupe.

Puneţi-le într-un bol cu apă şi frecaţi cu mâinile pentru a înlătura pământul. Spălaţi-le cu apă caldă şi clătiţi-le bine. Apoi tocaţi-le mărunt şi lăsaţi-le la uscat într-un loc răcoros şi bine aerisit.

După uscare, rumeniţi bucăţile de rădăcină într-o tigaie, la foc mediu, amestecând în permanenţă, până devin maronii la culoare. Păstraţi-le în borcane de sticlă cu capac, în locuri ferite de lumină. Pot fi păstrate timp de 1 an.

Prepararea cafelei de păpădie

Măcinaţi câteva bucăţi de rădăcini prin râşniţa de cafea electrică, până obţineţi o pulbere fină, asemănătoare cu cea a cafelei autentice.

Ingrediente:

  • 1 lingură de pulbere de rădăcini de păpădie
  • 1 cană de apă
  • 1 beţişor de scorţişoară

Mod de preparare:

Adăugaţi ingredientele într-un ibric şi puneţi-le la fiert. Atunci când începe a clocoti, faceţi focul mic şi lăsaţi să fiarbă încă 5 minute.

Turnaţi cafeau într-o ceaşcă, strecurând-o printr-o sită fină.

O puteţi îndulci cu miere sau zahăr brut.

La gust seamănă cu cafeaua autentică, însă nu conţine cafeină.

De asemenea, pulberea de rădăcină de păpădie poate fi combinată cu rădăcină de cicoare, pentru a obţine o cafea mai puternică.

 

Conținutul articolului este doar informativ și nu poate fi un substitut pentru sfatul medicului. Pentru un diagnostic și tratament corect, vă recomandăm să consultați un medic specialist.

Traducerea și adaptarea: Echipa sanatosi.info

Surse selective: learningherbs.com, elanaspantry.com