“Cafeaua” de pătrunjel, recomandată de doctorul Virgiliu Stroescu, are efecte tonice şi revitalizante excepţionale!

Doctorul Virgiliu Stroescu, medic endocrinolog, nutriţionist, recomandă „cafeaua” de pătrunjel. Băutura se numeşte „cafeaua lui Virgil” şi este preparată, evident, din pătrunjel. Reţeta este simplă şi eficientă.

Reţeta „cafelei” din pătrunjel

Ingrediente:

-2-3 legături de pătrunjel verde

-1 lingură de miere

-1 lămâie

-1 lingură de ulei de măsline

Mod de preparare:

Spălaţi şi rupeţi în bucăţi mici pătrunjelul. Puneţi-l în blender, adăugaţi mierea de albine, sucul de lămâie şi uleiul de măsline. Mixaţi până la omogenizare.

Băutura obţinută are efecte tonice şi revitalizante, atât la nivel fizic, cât şi psihic.

Indiferent de starea pe care o aveţi, la 20-30 de minute după ce aţi băut acest pahar de suc, vă veţi simţi ca şi cum v-aţi trezit din somn.

Pătrunjelul este bogat în vitamina C. Este o sursă bună de minerale: cupru, potasiu, magneziu, calciu, magneziu, mangan, fosfor, zinc. Conține fibre, vitaminele B1 și B3, compuși cu proprietăți unice: uleiuri volatile – miristicină, limonen, eugenol, alfa-tujen, flavonoide – apiină, apigenină, crisoeriol și luteolină.

Datorită vitaminei C, pătrunjelul este un antiinflamator puternic, benefic în caz de osteoartrită și artrită reumatoidă. Ajută la buna funcționare a sistemului imunitar, prevenind răcelile și infecțiile recidivante ale urechii.

Pătrunjelul conţine acid folic, care protejează vasele de sânge și reduce riscul unui atac de cord sau accident vascular cerebral la cei ce suferă de ateroscleroză sau diabet. Acidul folic previne apariţia cancerului de colon și celui cervical.

 

Conținutul articolului este doar informativ și nu poate fi un substitut pentru sfatul medicului. Pentru un diagnostic și tratament corect, vă recomandăm să consultați un medic specialist.

Traducerea și adaptarea: Echipa sanatosi.info

Sursa: whfoods.com