Călugărul Mihai Neamțu: Aceste două ceaiuri alungă bătrânețea și taie boala!

Mihai Neamțu a fost un călugăr celebru cunoscut pentru minunile sale. Pe lângă îngrijirea sufletului călugărul Mihai Neamțu recomanda insistent ucenicilor săi și persoanelor care îl vizitau să aibă grijă de sănătatea lor și să nu o irosească în zadar, ci pe măsura putințelor să devină și să fie sănătoși, pentru că, spunea călugărul ”omul bun trebuie să trăiască mult, pentru a putea ajuta cât mai mult ceilalți oameni”.

În acest sens Mihai Neamțu recomanda ceaiuri contra bolilor și pentru o viață mai lungă.

Iată rețetele acestor două ceaiuri:

Ceai pentru viață lungă:

În doi litri de apă se adaugă și se fierb câte o linguriță de următoarele plante (ori măcar câteva din acestea): coada-calului, ciuboțica-cucului, coada-șoricelului, cimbrișor, crușin, mușețel, măceș, mentă, mesteacăn. Ceaiul se fierbe 2 minute după care se strecoară și se bea în cursul zilei. Cura cu acest ceai poate fi continuată 3 săptămâni, iar după o pauză de o săptămână poate fi reluată.

Ceai contra bolilor:

La fel ca și în cazul ceaiului pentru viață lungă, în doi litri de apă se adaugă și se fierb câte o lingură de următoarele plante (ori iarăși, măcar câteva din acestea): cătină, pătrunjel, pătlagină, salcie, soc, vișin, urzică moartă, și troscoțel.

Această cantitate de ceai se bea de-a lungul zilei, în loc de apă, care nu se bea deloc. Cura cu aceste ceai durează 6 zile, iar după o pauză de alte 6 zile poate fi reluată.

Important:

Călugărul Mihai Neamțu recomandă ca aceste ceaiuri să nu fie fierte mai mult de 2 minute, să fie băute întotdeauna calde, iar pentru un efect mai frumos, să fie însoțite în prealabil de rugăciune.

Îți dorim multă sănătate!

 

Conținutul articolului este doar informativ și nu poate fi un substitut pentru sfatul medicului. Pentru un diagnostic și tratament corect, vă recomandăm să consultați un medic specialist.

Autor text: sanatosi.info