Capilarele sparte de sub piele şi hiperpigmentarea tenului pot fi tratate cu aceste remedii naturale

Cuperoza este o afecţiune dermatologică frecventă, ce se carcaterizează printr-o înroşire intermitentă a pielii, în special cea a feţei. Principalele cauze ale apariţiei ar fi factorii genetici şi slăbirea ţesuturilor conjuctive, stresul, dezechilibrele hormonale, consumul de alcool, expunerea la radiaţii UV, consumul de condimente puternice şi cofeină.

Această roşeaţă poate duce în timp la apariţia rozaceei şi altor probleme dermatologice.

Există remedii populare care pot vindeca înroşirea pielii.

Pentru a reduce capilarele sparte de pe faţă, urmaţi următoarele sfaturi:

1. Tomate verzi

Aplicaţi zilnic pe piele roşii verzi sau sucul acestora, timp de 10 zile. Tăiaţi roşiile felii şi aplicaţi pe zonele cu probleme. Lăsaţi să acţioneze 3 minute, apoi spălaţi cu apă. La final aplicaţi o cremă hidratantă.

2. Pătrunjel

Turnaţi 100 ml de apă clocotită peste o mână de frunze de pătrunjel şi se lasă la infuzat timp de o jumătate de oră. Se strecoară lichidul şi se adaugă 50 ml de lapte. Înmuiaţi un tampon de bumbac în ceaiul de pătrunjel, aplicaţi pe faţă şi lăsaţi timp de 20 de minute. Efectuaţi procedura o dată pe zi, timp de 20 de zile.

3. Aloe vera

Tăiaţi o frunză de Aloe vera în lungime şi puneţi-o în frigider pentru câteva zile. Seara, înainte de culcare, aplicaţi suc de aloe pe zonele afectate. Se recomandă, înainte de aplicare, să înmuiaţi frunza de aloe într-o cană de ceai verde sau negru concentrat. Senzaţiile de mâncărime ce pot apărea la început, vor dispărea după câteva proceduri. Urmaţi această metodă zilnic, timp de 2 săptămâni.

4. Salvie

Turnaţi 200 ml de apă clocotită peste 4 linguri de salvie uscată. Lăsaţi vasul acoperit la infuzat timp de 20 de minute. Strecuraţi lichidul şi adăugaţi 200 ml de lapte. Aplicaţi preparatul prin tamponare. După 10 minute, clătiţi faţa cu laptele rămas. Repetaţi procedeul de câteva ori, apoi spălaţi-vă cu apă rece. Efectuaţi procedura până când observaţi îmbunătăţiri ale aspectului tenului.

 

Conținutul articolului este doar informativ și nu poate fi un substitut pentru sfatul medicului. Pentru un diagnostic și tratament corect, vă recomandăm să consultați un medic specialist.

Autor text: sanatosi.info

Surse selective: tasmc.org.il, blog.mariobadescu.com