Câteva cataplasme pentru varice: Încearc-o mai ales pe cea cu varză!

Varicele apar ca urmare a dilatării anormale a venelor, fapt cauzat la rândul său de un stil defectuos de viață. Circulația sângelui este împiedicată, astfel încât el se acumulează în vene și le dilată, până acestea devin vizibile prin piele.

Din fericire există câteva metode de tratare a varicelor cu ajutorul cataplasmelor. În acest articol îți vom propune câteva tipuri de cataplasme. Alege varianta care ți se potrivește mai bine!

Cataplasmă cu varză:

Ia câteva frunze de varză și zdrobește-le cu ajutorul unui sucitor. După aceasta aplică frunzele zdrobite pe zona afectată și fixează-le cu tifon sau polietilenă. Ai grijă să nu fixezi prea strâns, pentru că asta ar putea opri sau încetini circulația sanguină.

Lasă cataplasma să acționeze 3 ore, după care lasă pielea să se usuce timp de 30 minute. Procedura se efectuează zilnic, cel puțin 3 săptămâni.

Încă 4 tipuri de cataplasme:

1. Cataplasmă cu varză și ulei – presează ușor câteva frunze de varză albă și unge-le pe una din părți cu ulei, după care aplică frunzele pe picior cu partea uleioasă spre piele. Bandajează piciorul și lasă cataplasma să acționeze cel puțin 4 ore. Repetă procedura zilnic timp de 1 lună.

2. Cataplasmă cu cartofi – rade câțiva cartofi prin răzătoare iar pasta obținută se aplică pe piele într-un strat de 1 centimetru. Acoperă pasta cu polietilenă. Lasă să acționeze 4-5 ore. Repetă procedura zilnic timp de 1 lună.

3. Cataplasmă cu oțet de mere – este nevoie să masezi zona afectată de 3 ori pe zi cu oțet de mere, cel puțin timp de o lună.

4. Cataplasmă cu pelin – pisează frunze de pelin și adaugă puțin lapte acru până o obții o pastă. Pasta se aplică pe zona afectată și se izolează cu tifon. Lasă pelinul să acționeze timp de 3-4 ore. Repetă această procedură de 4 ori pe săptămână.

Îți dorim mult succes!

 

Conținutul articolului este doar informativ și nu poate fi un substitut pentru sfatul medicului. Pentru un diagnostic și tratament corect, vă recomandăm să consultați un medic specialist.

Autor text: sanatosi.info

Surse selective: youtube.comhealthy-holistic-living.com