Câteva remedii naturale şi eficiente de îndepărtare a negilor, petelor întunecate, punctelor negre şi cicatricilor

Există multe persoane care se confruntă cu problema aluniţelor, negilor, petelor întunecate sau diverselor cicatrici. Aceştia sunt cauzaţi de viruși, care aparţin familiei papilomavirus uman. Unele probleme ale pielii pot dispărea, iar altele se pot menţine pe tot parcursul vieţii.

6-4

Câteva remedii pentru cei care au negi

Oţet de mere: datorită proprietăţilor sale antiiflamatoare, combate viruşii. Spălaţi zona afectată cu oţet şi bandajaţi cu ajutorul unui disc demachiant înmuiat în oţet şi ţineţi timp de 24 de ore.

Usturoi: stoarce-ţi zeama din usturoi şi aplicaţi pe neg, apoi spălaţi zona pentru a elimina mirosul neplăcut.

Banda adezivă: puneţi o bucată de badă adezivă pe zona afectată. Repetaţi procedeul timp de 6 zile, schimbând banda când este necesar. După 6 zile frecaţi negul cu o piatră ponce. Dimineaţa iar aplicaţi banda adezivă pentru alte 6 zile, repetând acest proces timp de 2 luni.

Banană: aplicaţi coaja de banană pe zona afectată, ulterior bandajaţi-o şi lăsaţi-o pe timp de noapte. Repetaţi procedura până apar rezultatele.

Miere naturală: este recomandată în special mierea Manuka, bandajaţi negul cu un strat gros de miere. Schimbaţi zilnic bandajul.

Pentru semne pe piele

ACV: în fiecare zi, de 2 ori, aplicaţi o minge de bumbac. După 2-4 săptămâni veţi observa că semnele vor dispărea. De asemenea, pot fi aplicate pe piele uleiul de castor şi praful de copt.

Uleiul de arbore de ceai: în 2 săptămâni puteţi scăpa de aceste semne, aplicând un disc demachiant înmuiat în 2-3 picături de arbore de ceai.

Pentru aluniţe

Usturoi: aplicaţi pe aluniţe şi lăsaţi 4 ore sau chiar peste noapte.

ACV: se aplică un disc demachiant înmuiat în ACV pe zona afectată şi se lasă peste noapte. Repetaţi procedura timp de 10 zile.

Ulei de ricin: Aplicaţi timp de o lună uleiul de ricin amestecat cu bicarbonat de sodiu. Lăsaţi să se usuce şi repetaţi procedesul de 2 ori pe zi.

Pentru pete întunecate

Lămâie: amestecaţi sucul de lămâie cu apă şi tamponaţi zona afectată cu un disc demachiant.

Aloe vera: pentru o jumătate de oră lăsaţi aloe vera pe suprafaţa zonei afectate. Faceţi acest lucru de 2 ori pe zi, timp de o lună.

Lemn de santal: amestecaţi suc de lamâie cu o linguriţă de glicerină, 2 linguriţe de apă de trandafir şi două linguriţe de pulbere de lemn de santal şi aplicaţi pe zonă. Repetaţi de câteva ori pe săptămână clătind cu apă rece.

Ceapă: aplicaţi sucul de ceapă roşie pe fiecare pată şi lăsaţi să stea 10-15 minute după care clătiţi.

Pentru pori

Exfoliere: curăţaţi faţa mai întâi prin aburire, apoi, cu mişcări circulare, curăţaţi uşor. Spălaţi faţa cu apă rece. La sfârşit hidrataţi pielea cu o cremă bogată în substanţe nutritive.

Exfoliant din zahăr: măcinaţi 2 linguri de zahăr pentru a obţine pulbere. Amestecaţi cu suc de lamâie, până când obţineţi o pastă densă, care se aplică pe faţă. La final spălaţi cu apă rece, apoi hidrataţi pielea cu ulei de nucă de cocos.

 

Conținutul articolului este doar informativ și nu poate fi un substitut pentru sfatul medicului. Pentru un diagnostic și tratament corect, vă recomandăm să consultați un medic specialist.

Autor text: sanatosi.info

Sursa: healthonlinecentral.com