Ce alimente trebuie să mănânci în funcţie de grupa sanguină pe care o ai

Grupa de sânge determină modul de alimentaţie pentru a fi sănătos.

fullscreen-capture-8302016-35445-pm

Dr. Peter D’Amamo, un faimos medic naturopat, a dezvoltat o dietă, care se bazează pe ce ar trebui să mâncăm în funcţie de grupa sanguină.

Iată un sumar al teoriei sale:

Cum funcţionează dietele în funcţie de grupa de sânge?

Potrivit teoriei lui D’Amamo, fiecare persoană răspunde diferit la mâncare, fapt ce are legătură strânsă cu grupa de sânge. El susţine că lectinele se manifestă diferit în funcţia de grupa de sânge. Poate fi foarte periculos pentru sănătate dacă anumite lectine intră în contact cu un tip de sânge necorespunzător.

D’Amamo explică aceste efecte adverse şi schimbări în cartea sa, dar scopul său principal este să determine ce alimente sunt potrivite pentru fiecare grupă de sânge şi cantitatea în care ar trebui consumate.

Cele patru grupe sanguine

Grupa sanguină A

Din timpurile străvechi, când a început să dezvolte mult agricultura, oamenii cu grupa de sânge A au suferit schimbări. Aceasta înseamnă că ei trebuie să se concentreze pe un stil de viaţă vegetarian – aceştia mai sunt numiţi „agrarienii”.

Se consumă: cereale integrale, legume, avocado, fructe de pădure, smochine, nectarine, mere, nuci şi soia.

Nu se consumă: orice tip de carne şi produse lactate.

Grupa sanguină 0

Această grupă este una din cele mai vechi şi celor care au această grupă li se recomandă o dietă pe bază de proeteine. Acestor persoane li se mai spune „vânătorii”.

Se consumă: fructe de mare, carne roşie, carne de pui şi curcan, spanac, kale, broccoli şi varec.

Nu se consumă: fasole, linte, alune, produse lactate şi ouă.

Grupa sanguină B

Oamenii cu grupa sanguină B se mai numesc „nomazii” pentru că au capacitatea de a se adapta la orice produs lactat şi au cel mai versatil sistem digestiv dintre toţi.

Se consumă: legume verzi, fructe, anumite cereale, carne de curcan, carne roşie, peşte.

Nu se consumă: nici un tip de seminţe, alune, carne de pui, porumb, linte şi hrişcă.

Grupa sanguină AB

Este cea mai nouă grupă de sânge, iar dieta variază între tipul B şi tipul A. Celor care au această grupă de sânge li se mai spune „enigmele”.

Se consumă: tofu, curcan, fructe de mare, peşte, fasole, legume, pepene verde, smochine, mere, banane.

Nu se consumă: porumb, carne roşie, hrişcă, cafea, alcool în exces.

În general, grupul de alimente este strict, aşa că dacă ţineţi dietă nu trebuie să vă faceţi griji în privinţa caloriilor consumate. De asemenea, mai întâi informaţi-vă referitor la reacţiile adverse ale opţiunii alimentare.

Dieta în funcţie de grupa de sânge s-ar putea să nu fie potrivită pentru toată lumea. De aceea este bine să consulataţi un medic nutriţionist, care vă va oferi sfaturile necesare, mai ales dacă suferiţi de vreo afecţiune.

 

Conținutul articolului este doar informativ și nu poate fi un substitut pentru sfatul medicului. Pentru un diagnostic și tratament corect, vă recomandăm să consultați un medic specialist.

Autor text: sanatosi.info

Sursa: www.funinventors.com

Add Comment