Ce trebuie să facem ca să avem un creier sănătos? Iată răspunsul uimitor al unui celebru neurochirurg!

Ștefan Florian este medic neurochirurg și președinte UMF. Domnia sa afirmă că creierul devine sănătos atunci când este solicitat, nu atunci când este relaxat. Iar prin relaxare se presupune orice tip de activitate care nu ”încordează” creierul.

Deci ce trebuie să facem anume pentru a avea un creier sănătos?

– Creierul este ca un mușchi, pe care dacă nu îl forțăm periodic – se atrofiază. Trebuie să ne solicităm creierul. Aceasta presupune în primul rând cititul, dar nu oricare citit. Citind reviste mondene mai mult relaxezi creierul. Este nevoie să citim lucruri utile. În plus, trebuie se memorăm fragmente de text sau poezii și să învățăm una sau mai multe limbi străine.

Aceste lucru nu trebuie să ne sperie. În țările puternic civilizate, cititul timp de câteva ore pe zi este normă, ca la noi vizionarea televizorului. Deci e o chestie de cultură. Anume datorită acestui fapt acele țări și sunt mai civilizate.

În plus, dacă citim evităm să facem demență la bătrânețe. Cu cât mai mult folosim mintea, cu atât mai puternic ajunge creierul la bătrânețe.

Operez aproape în fiecare zi pe creier. Toți pacienții se întreabă ori mă întreabă pe mine dacă vor fi tot ei după operație, dacă vor avea aceleași gusturi și preferințe. Răspunsul la această întrebare este ”Da”, dacă persoana se ocupă de inteligența sa.

Și să vă zic în final regula de aur al creierului sănătos: Cu cât mai complexe lucruri citim, cu atât creierul devine mai puternic. Exact ca mușchii sportivilor: Cu cât mai mari greutăți ridică, cu atât ei devin mai puternici. Deci să ținem minte mereu această comparație creier-mușchi. Fără efort nu este putere.

Dacă ți-a plăcut articol, distribuie-l prietenilor tăi!

Îți dorim multă sănătate!

 

Conținutul articolului este doar informativ și nu poate fi un substitut pentru sfatul medicului. Pentru un diagnostic și tratament corect, vă recomandăm să consultați un medic specialist.

Autor text: sanatosi.info

Sursa: adevarul.ro