Ce trebuie să știm înainte de a consuma vinul fiert și cât de sănătos este!

Proprietățile terapeutice ale vinului roșu sunt cunoscute încă din vechime. Desigur, vinul roșu este considerat bun pentru sănătate doar dacă nu este consumat în exces. El este bogat în flavonoide și antioxidanți, ceea ce îl face un produs util în lupta contra radicalilor liberi.

Dar este oare bun pentru sănătate vinul fiert?

Răspunsul la această întrebare este mai complex și nu se poate de răspuns pur și simplu prin da sau nu. În primul rând, pentru ca vinul fiert să fie util sănătății noastre, el nu trebuie să fie fiert, ci doar încălzit. La fierbere multe substanțe utile din vin mor, de aceea nu trebuie să fierbem vinul. În plus la fierbere vinul își pierde proprietățile anti-cancerigene.

Dar și vinul încălzit nu este benefic dacă este consumat în exces. El conține alcool care este o greutate suplimentară pentru organism, de aceea nu trebuie să consumăm mult vin, fie și încălzit.

Proprietățile vinului ”fiert” sunt cunoscute încă din antichitate la romani. El conferă o senzație de căldură pe termen scurt datorită vasodilatației pe care o provoacă alcoolul fierbinte.

Desigur, cel mai bun vin este cel de țară, vrac. Nu are sens să cheltui bani pentru vin de sticlă de înaltă calitate, pentru că în procesul de încălzire un vin scump capătă aceleași proprietăți ca și vinul obișnuit de țară.

După cum se știe, vinul cald este deosebit de util în caz de gripă și răceală. În acest caz se consumă câte 2 căni de vin ”fiert” pe zi, dintre care una înainte de culcare.

Iată cum prepari corect vinul ”fiert”:

Adaugă în vin scorțișoară, cuișoare, coajă și lămâie și alte condimente și încălzește vinul până la 70-80 grade Celsius. Îți recomandăm să nu folosești pudra de scorțișoară, ci bețișoarele de scorțișoară, pentru că din cauza pudrei vinul se face tulbure și vâscos.

De asemenea, poți adăuga în ultimile 2 minute de încălzire coji de portocală sau măr.

Îți dorim multă sănătate!

 

Conținutul articolului este doar informativ și nu poate fi un substitut pentru sfatul medicului. Pentru un diagnostic și tratament corect, vă recomandăm să consultați un medic specialist.

Autor text: sanatosi.info

Sursa: stylist.co.uk