Cea mai delicioasă și sănătoasă rețetă de preparare a broccoli

Este foarte important ca după tratarea termică legumele să reușească să-și păstreze vitaminele, minerale, antioxidanții și să le ofere un gust cât mai agreabil. În urma proceselor termice se pierd multe vitamine din legume, spre exemplu dacă fierbi legumele în apă are loc distrugerea vitaminei C.

Celebrul om în industria alimentară, fondatorul Fundației non-profit World’s Healthies Foods- George Mateljian, ne deschide niște secrete despre cum să gătim legumele pentru a păstra cât mai multe vitamine și minerale, și pentru a maximiza aromele.

George Mateljian ne prezintă o rețetă de pregătire a broccoli. Datorită acestei rețete vei reuși să accentuezi aromele acesteia și să-i păstrezi conținutul de vitamine și minerale.

Pentru început broccoli sau conopida se taie cu un cuțit și deja după se rupe buchețele deoarece prin tăiere are loc deschiderea pereților celulari și se activează mai mulți nutrimeți vindecători.

Se lasă buchețelele să se odihnească 5-10 minute. Tulpinile nu se aruncă dar se păstrează pentru a fi preparate deoarece acestea sunt bogate în nutrienți. Se recomadă ca broccoli să se gătească la aburi într-un steamer de oțel inoxidabil.

Se pun tulpinile și apa pentru 2 minute, apoi se scot din apă. Apoi se adaugă buchețelele și se lasă pentru 5 minute. Dacă legumele vor fi lăsate pentru mai mult timp se vor pierte nutrineții și gustul legumei.

Iată o metodă de a servi broccoli:

Se stropește cu 2 linguri de suc de lămâie și 3 linguri de ulei de măsline, se condimentează cu sare și piper, se decorează cu 2 căței de usturoi zdrobiți, 6 măsline tăiate felii, 2 linguri de semințe de floarea soarelui sau de susan.

Opțional se poate adăuga cașcaval ras sau brânză feta.

Poftă bună!

 

“Conținutul acestui articol este doar pentru informare și nu se dorește a fi un substitut pentru sfatul medicului. Pentru un diagnostic și tratament corect, vă recomandăm să consultați un medic specialist.”

Traducerea și adaptarea: Echipa sanatosi.info