Ceea ce ar trebui să ştie fiecare consumator de cafea. Efectele băuturii asupra organismului

Veşti bune pentru consumatorii de cafea! Potrivit oamenilor de ştiinţă, această băutură ar trebui consumată zilnic din următoarele motive:

Cafeaua este o sursă importantă de antioxidanţi.

Mirosul cafelei combate stresul. Cercetătorii coreeni au ajuns la concluzia că aroma acestei băuturi are influenţă asupra proteinelor, ce au legătură cu stresul creierului.

Cafeaua ameliorează simptomele bolii Parkinson, ajutându-i pe cei ce suferă de această boală să-şi controleze mai bine mişcările.

De asemenea, consumul de cafea reduce riscul apariţiei cirozei hepatice, pietrelor la rinichi şi cancerului de colon. Potrivit unui studiu, la persoanele care beau minimum o ceaşcă de cafea pe zi, riscul de ciroză s-a redus cu 20%.

Totodată, cafeaua reduce tendinţa de sinucidere, dar şi riscul de cancer de piele.

Îmbunătăţeşte performanţele sportive. Cafeina creşte cantitatea de acizi graşi în sânge, ceea ce face ca muşchii să absoarbă şi să ardă grăsimile, transformându-le în energie.

Previne diabetul zaharat. După cum susţin cercetătorii, persoanele care beau zilnic minimum 4 ceşti de cafea, reduc riscul de a face diabet zaharat de tip 2 cu 50%.

Cafeaua este benefică pentru creier. Postul TV CNN a demonstrat că această băutură îmbunătăţeşte activitatea creierului.

Cafeaua ne poate face mai fericiţi. Potrivit unui studiu efectuat de Institutul Naţional American pentru Sănătate, cei care consumă minimum 4 ceşti de cafea pe săptămână, sunt mai predispuşi depresiei cu 10%, în comparaţie cu cei care nu consumă deloc.

Cafeaua reduce riscul afecţiunilor cardiovasculare, în special la femei. Un consum zilnic de 3 căni de cafea, scade şansele de îmbolnăvire cu 24%.

Calmează durerile de cap. Totodată, s-a demonstrat că o cantitate moderată de cafea poate scoate un pacient dintr-o criză acută de astm. În plus, contribuie la menţinerea greutăţii şi împiedică apariţia cariilor dentare.

 

Conținutul articolului este doar informativ și nu poate fi un substitut pentru sfatul medicului. Pentru un diagnostic și tratament corect, vă recomandăm să consultați un medic specialist.

Traducerea și adaptarea: Echipa sanatosi.info

Surse selective: express.co.uk, labrada.com, huffingtonpost.com