Cel mai bun ulei care te pune la adăpost de căpușe. O soluție genial de simplă!

Sezonul cald este în desfășurare, astfel încât ne putem bucura de evadările la pădure și iarbă verde. Însă nu doar noi profităm din plin de aceste evadări. Capușele la fel! 🙂

Mușcăturile de căpușă nu sunt periculoase cu mici excepții, în schimb ne incomodează foarte mult. Trebuie de știut că aceste insecte nu se înlătură în mod tradițional, cu ulei, alcool sau altceva. Nici nu se trag, înțeapă cu acul sau cu atât mai mult – rup. Dacă totuși ai devenit prânzul unei căpușe, cel mai bun lucru pe care îl poți face este să mergi la spital, pentru că încercând să scoți insecta din piele individual aproape cu siguranță te vei alege cu o infecție și inflamație, pentru tratarea cărora oricum va trebui să mergi la spital.

Prin urmare, cel mai bun lucru în lupta cu căpușele este prevenirea înțepăturilor lor. Iar aceasta o putem face foarte simplu:

Fă un amestec din 2 linguri de ulei vegetal, o lingură de gel de aloe vera și 20 picături ulei esențial de geraniu. Aplică uleiul rezultat pe piele și așa vei deveni indezirabil pentru căpușe, pentru că ele nu suportă acest tip de ulei. Îți poți prepara mai mult ulei deodată, pentru a-l avea pe toată durata sezonului cald.

Ai la dispoziție încă două soluții contra căpușelor:

1. Fă un amestec din 2 lingurițe de ulei esențial de geraniu, 200 ml de apă fiartă răcită și 2 linguri de spirt medicinal. Unge pielea cu acest remediu înainte de a ieși în natură.

2. Remediu contra căpușelor pentru toată familia: Amestecă o cană de oțet alb, jumătate de cană de apă și 10 picături de ulei esențial de eucalipt sau de citrice. Remediul la fel se aplică pe piele.

Îți dorim mult succes!

 

Conținutul articolului este doar informativ și nu poate fi un substitut pentru sfatul medicului. Pentru un diagnostic și tratament corect, vă recomandăm să consultați un medic specialist.