Cele 10 lucruri care ne mențin sănătoși, în opinia neurochirurgului Alexandru Vlad Ciurea!

Alexandru Vlad Ciurea este un reputat neurochirurg român care recent și-a publicat propriul decalog al sănătății, adică cele 10 ”porunci” care trebuie să le respectăm în cazul că dorim să fim mereu sănătoși sau cel puțin să ne îmbolnăvim mai rar.

Iată care sunt cele 10 ”porunci”  pentru sănătate ale celebrului neurochirurg:

1. Trebuie să ne trezim dimineața, nu la orele 9:00 sau 10:00. Creierul se trezește la ora 6, de aceea odată cu el trebuie să se trezească și trupul.

2. Trebuie să ne aflăm cât mai mult timp la aer (cel puțin să aerisim casa sau biroul mai des), deoarece la aer creierul funcționează cel mai bine.

3. Trebuie să ne mișcăm cât mai des și cât mai mult. Dacă facem așa creierul este alimentat cu sânge în mod suficient și dispare riscul apariției multor boli și afecțiuni cerebrale.

4. Este insistent recomandat să facem un duș dimineața, pentru că astfel ne tonificăm puternic mușchii.

5. Micul dejun trebuie luat în liniște, fără telefon sau televizor. Dacă ne agităm de dimineața vom fi agitați toată ziua.

6. Ceaiul sau cafeaua se bea încet. Anume așa tragem mai multe foloase de pe urma acestor băuturi.

7. Trebuie să zâmbim chiar și atunci când suntem încordați. De fapt, mai ales atunci când suntem încordați trebuie să zâmbim, pentru că astfel creierul se relaxează.

8. Nu trebuie să ne hrănim cu alimente grele pentru că așa sângele coboară de la creier spre burtă și ne simțim respectiv prost.

9. Seara și mai ales seara trebuie să mâncăm ușurel, ca organismul nostru în decursul nopții să se poată odihni și regenera și nu să fie preocupat cu digerarea mâncării.

10. Trebuie să fim în mintea găinilor. Adică? Trebuie să ne culcăm odată cu ele pentru că făcând asta garantăm creierului și organismului cea mai bună odihnă.

Îți dorim multă sănătate!

 

Conținutul articolului este doar informativ și nu poate fi un substitut pentru sfatul medicului. Pentru un diagnostic și tratament corect, vă recomandăm să consultați un medic specialist.