Cele 7 beneficii ale guliei, care ne motivează să o mâncăm cât mai des!

Gulia este o legumă asemănătoare cu varza, dar care la noi este mai puțin apreciată. Și asta cu părere de rău, pentru că ea conține substanțe nutritive în cantități egale cu cele din varză! Astfel, gulia conține fosfor, potasiu, magneziu, calciu, cupru și vitaminele C și B6.

Gulia este foarte populară în țările din nordul Europei și sperăm că acest articol îi va face și pe români să o consume mai des.

gulia-ingredientul-surpriza-de-care-sa-profiti-in-acest-sezon_size1

Iată care sunt cele 7 beneficii ale acestei legume minunate:

1. Datorită conținutului de calciu și fosfor, gulia are proprietatea de a întări oasele și dinții. De asemenea, menține pH-ul normal al sângelui.

2. Poate fi consumată și de diabetici, pentru că reglează nivelul zahărului din sânge.

3. Combate contracțiile musculare (cârceii) – pentru a scăpa de cârcei este nevoie să bem zilnic la micul dejun câte 100 ml de suc de gulie.

4. Datorită conținutului de vitamina C și B6, gulia fortifică sistemul imunitar și previne anemia, ajutând la formarea hemoglobinei.

5. La fel ca și celelalte plante din această familie de legume (așa cum ar fi varza, conopida sau broccoli), gulia previne cancerul când este consumată regulat.

6. Pe timp de iarnă gulia poate fi utilizată la tratarea degerăturilor.

7. Siropul de gulie este extrem de util pentru tratarea afecțiunilor respiratorii, așa cum ar fi angina sau bronșita.

Notă: Persoanele care suferă de afecțiuni ale glandei tiroide trebuie să se abțină de la consumul de gulii, pentru că acestea conțin glicosinolați care împiedică asimilarea iodului de către glanda tiroidă.

Îți dorim multă sănătate!

 

Conținutul articolului este doar informativ și nu poate fi un substitut pentru sfatul medicului. Pentru un diagnostic și tratament corect, vă recomandăm să consultați un medic specialist.

Autor text: sanatosi.info

Sursa: draxe.com