Cele mai benefice alimente pentru sănătatea ficatului, pe care le recomandă Dr. Oz

Alcoolul nu reprezintă singura cauză care afectează ficatul. După cum susţine Dr. Oz, probleme cu ficatul pot apărea şi ca urmare a consumului de zahăr, amidonului şi carbohidraţilor rafinaţi.

groene_bladgroenten1

Pentru a menţine funcţiile ficatului sănătoase includeţi în mediu următoarele alimente:

1. Legume cu frunze verzi

Dr. Oz recomandă să eliminaţi din meniu siropul de porumb, care se găseşte în majoritatea dulciurilor. Includeţi în alimentaţie varza kale, spanacul, broccoli, varza albă şi roşie, rucola şi ridichile. Toate aceste legume cresc cantitatea de glucozinolaţi, substanţe ce au un rol detoxifiant şi vindecător asupra ficatului.

2. Usturoiul şi ceapa

Aceste ingrediente de asemenea contribuie la detoxifierea ficatului. Chiar dacă sunt consumate în cantităţi mici, acestea îşi îndeplinesc bine funcţiile de protecţie a organismului, având o serie de proprităţi anticancerigene. Folosiţi-le în salate şi măncărurile pe care le preparaţi, preferabil în stare crudă.

3. Curcuma

Curcuma are proprietăţi antiinflamatoare şi antioxidante. Datorită acestora, turmericul are efecte extrem de benefice asupra ficatului. Puteţi folosi pulbere de turmeric în ceaiuri, dressing-uri pentru salate, în smoothie-uri, tocăniţe şi ciorbe.

4. Grăsimile bune

Organismul are nevoie de grăsimi bune, deoarece acestea au un efect antiinflamator şi ajută la regenerarea ficatului. Se recomandă să consumaţi zilnic cel puţin două porţii mici de alimente naturale bogate în grăsimi precum ar fi: nucile, seminţele de avocado, uleiul de măsline, somonul, sardinele şi macroul.

5. Ceaiul de armurariu

Acest ceai este recunoscut pentru beneficiile pe care le are asupra ficatului, deoarece conţine o substanţă numită silimarina, care împiedică depunerea grăsimilor în ficat şi contribuie la eliminarea toxinelor din organism. Potrivit cercetărilor, această substanţă mai este benefică şi pentru persoanele care au probleme cu colesterolul, reducând nivelul acestuia şi al trigliceridelor.

Un alt ceai recomandat pentru tratarea bolilor de ficat este ceaiul de păpădie.

 

Conținutul articolului este doar informativ și nu poate fi un substitut pentru sfatul medicului. Pentru un diagnostic și tratament corect, vă recomandăm să consultați un medic specialist.

Autor text: sanatosi.info

Sursa: doctoroz.com