Cele mai bune remedii naturale care combat boala ficatului gras

Boala hepatică alcoolică îi afectează cel mai des pe cei care au consumat alcool în exces mai mult timp şi poate varia după gradul de severitate.

Steatohepatita nonalcoolică este o afecţiune cronică a ficatului, care poate provoca ciroza. Cauzele principale ale acesteia sunt: diabetul zaharat, pierderea rapidă în greutate, hepatita virală, nivelul crescut de colesterol, aspirina sau medicamentele antivirale

Prin simptomele bolii ficatului gras se numără scăderea în greutate, durere în corp, stare de oboseală şi durere în partea superioară a abdomenului.

Iată câteva remedii naturale foarte eficiente ce tratează boala ficatului gras:

1. Coriandrul

Este bogat în antioxidanţi şi are proprietăţi puternice antihiperglicemice.

2. Fructul amla sau coacazul indian

Este extrem de util în tratarea bolilor de ficat şi a diabetului. Are un conţinut ridicat de antioxidanţi, inclusiv vitamina C.

3. Rădăcină de lemn dulce

Se numără printre cele mai bune remedii contra ficatului gras. La participanţii unui studiu care sufereau de boli hepatice, s-au redus enzimele, după ce au consumat zilnic 1-2 căni de ceai de rădăcină de lemn dulce.

4. Armurariul

Datorită conţinutului bogat de flavonoide, planta elimină toxinele din organism, măreşte nivelul de glutanion şi previne bolile de ficat. Consumaţi 900 ml de ceai de armurariu, de 2 ori pe zi.

5. Dieta pe bază de alimente cu indice glicemic scăzut

Este recomandată o dietă pe bază de alimente cu indice glicemic scăzut şi excluderea alimentelor cu indice glicemic crescut, cum ar fi orezul brun, pepenele verde, cartofii şi alimentele procesate. Consumaţi legume, varză, varză de Bruxelles, salată verde, broccoli, ceapă, usturoi, mere şi morcovi.

6. Seminţele de in

Uleiul de seminţe de in contribuie la tratarea bolilor hepatice. Seminţele de in previn stresul oxidativ, împiedică acumularea grăsimilor şi asigură sănătatea ficatului.

7. Scorţişoara

Scorţişoara stimulează digestia şi menţine sănătatea ficatului.

8. Curcuma

Curcumina este foarte eficientă în tratarea bolii ficatului gras şi icterului. Curcuma reduce stresul oxidativ, inflamaţia, reglează sensibilitatea la insulină şi accelerează metabolismul.

9. Sportul

Mişcarea zilnică şi exerciţiile fizice contribuie la tratarea bolii ficatului gras.

10. Păpădia

Frunzele şi rădăcina de păpădie ajută la buna funcţionare a ficatului şi detoxificarea lui. Consumaţi ceai de păpădie de 3 ori pe zi, timp de 3 săptămâni şi rezultatele nu vor întârzia să apară.

 

Conținutul articolului este doar informativ și nu poate fi un substitut pentru sfatul medicului. Pentru un diagnostic și tratament corect, vă recomandăm să consultați un medic specialist.

Traducerea și adaptarea: Echipa sanatosi.info

Sursa: www.fhfn.org