Cele mai bune substanţe împotriva Alzheimerului. Iată în ce se găsesc în mod natural

Boala Alzheimer afectează presoanele cu vârsta trecută de 65 de ani, avansând lent, pe parsursul anilor.

Sănătatea creierului și antioxidanților naturali

Antioxidanții sunt compuși activi care se găsesc în plante medicinale și alimente și contribuie la neutralizarea radicalilor liberi de oxigen din corp.

Radicalii liberi afectează membranele celulelor, dereglând funcționarea lor.

Sănătatea creierului și antioxidanții naturali se află într-o strânsă legătură.

Iată cei mai buni antioxidanți naturali împotriva Alzhemerului.

Vitamina B9 și vitamina B12

Ambele vitamine se găsesc în cantități mari în drojdia de bere, precum și în coaja cerealelor integrale, cum ar fi grâul, orzul, ovăzul, secara, hrișca și meiul.

Vitamina E

Aceasta prelungește durata de viață a celulelor sistemului nervos, contribuind la regenerarea unor țesuturi distructive de procesele degenerative, stimulând producția unor glande endocrine. De asemenea, vitamina E se găseşte în fructe, uleiul de catină, uleiul extravirgin de măsline, uleiurile presate la rece de amigdale dulci, susan, porumb și semințe de struguri.

Vitamina C

Previne distrugerea membranelor celulelor sistemului nervos. Este recomandat consumul vitaminei C din surse naturale, precum măceșele, ardeii, pătrunjelul, varza roșie, portocalele, lămâia.

Vitamina A

Aceasta contribuie la încetinirea proceselor degenerative la nivelul creierului, care duc la apariţia și dezvoltarea Alzheimerului. Vitamina A se găsește în cătină, morcov, spanac, dovlecei, ardei de culoare galbenă sau portocalie.

Acizi grași Omega 3

Acizii grași și Omega 3 contribuie la prevenirea apariției Alzheimerului. Potrivit unui studiu, persoanele care au consumat acest tip de acizi au înregistrat un declin al memoriei, al coordonării motorii și al atenției cu 13 % mai mic, decât cei care au avut o dietă lipsită de aceste substanțe.

Antocianii

Acești pigmenți ajută la îmbunătățirea atenției, menținerii memoriei, eliminării frecvenței iluziilor vizuale și auditive. Sursele naturale de antociani sunt afinele, murele, coacăzele negre și varza roșie.

Cholina

Este substanța care asigură nivelul colesterolului la valori normale, asigurând o bună irigare cu sânge a creierului. Cholina se găsește în mod natural în gălbenușul de ou, icrele de pește și uleiul de pește.

 

Conținutul articolului este doar informativ și nu poate fi un substitut pentru sfatul medicului. Pentru un diagnostic și tratament corect, vă recomandăm să consultați un medic specialist.

Autor text: sanatosi.info

Surse selective: webmd.com, greenmedinfo.com