Cele mai ciudate, dar şi cele mai eficiente tratamente naturiste

Tratamentele naturiste încă sunt tratate cu îndoială de către multă lume. Și în timp ce unele nu au mari efecte, altele și-au demonstrat pe deplin eficiența.

Iată o listă cu cele mai cunoscute leacuri din popor:

Stafide pentru ameliorarea artritei

Acest remediu vă poate scăpa de dureri peste noapte. Înmuiați o mână de stafide în câteva linguri de gin. Datorită vitaminelor din stafide și efectelor antiinflamatoare ale boabelor de ienupăr, folosite la prepararea ginului, remediul reduce edemele și calmează durerea.

Ţelină pentru respiraţia urât mirositoare

Mestecaţi ţelină şi veţi beneficia de un efect puternic şi durabil.

Lămâi pentru dureri de urechi

Înmuiaţi un beţişor din bumbac în suc de lămâie prospăt stors şi introduceți-l cu atenție în ureche, nu foarte adânc şi ţineţi-l aşa un minut. Acest remediu echilibrează pH-ul urechii, ajutând la tratarea infecţiei, calmând durerea.

Urzică pentru regenerarea părului

Remediile pe bază de urzică pot stopa sau întârzia căderea părului. Frunzele de urzică sunt bogate în proteine, calciu, fosfor, fier, magneziu, beta-caroten, vitaminele A, C, D și B. Aceștia contribuie la întărirea și creșterea părului.

Adăugați 4-6 frunze de urzică la un ibric de apă clocotită, acoperiți vasul și lăsați să se răcească, apoi beți fiertura, fără însă a exagera.

Măsline pentru rău de mișcare

Măslinele au un conținut bogat de tanini, care reduc salivația, calmează stomacul și reduc senzația de vomă.

Bicarbonat de sodiu pentru infecții urinare

Pentru a preveni și trata infecțiile urinare, beți un pahar de apă, în care dizolvați un deget de bicarbonat. Bicarbonatul distruge bacteriile din organism și previne proliferarea acestora.

Caise pentru indigestie

Caisele au un conținut bogat de fibre alimentare, care stimulează digestia și previn balonarea.

 

Conținutul articolului este doar informativ și nu poate fi un substitut pentru sfatul medicului. Pentru un diagnostic și tratament corect, vă recomandăm să consultați un medic specialist.

Autor text: sanatosi.info