Cele mai eficiente alimente în lupta împotriva grăsimilor, în special dacă practici sport

Deseori suntem tentaţi să mâncăm produse de patiserie, sandvișuri rapide sau alte produse pe care le găsim prin bucătărie. Dar, există anumite alimente ce pot reduce senzația de foame și impiedică tendinţa de a căuta gustări nesănătoase.

Iată 15 alimente care te pot ajuta la arderea grăsimilor, în special dacă practici sport.

Nucile

Toate tipurile de nuci conțin Omega-3, grăsimi mononesaturate și antioxidanți, care sunt necesari organismului.

Ghimbirul

Contribuie la reducerea inflamațiilor, la buna circulație a sângelui și la arderea caloriilor.

Ovăzul

Ajută la menținerea unui nivel scăzut al producerii de insulină și stimulează arderea grăsimilor, mai ales dacă este consumat dimineața, în zilele cu o activitate fizică intensă.

Avocado

Fructele de avocado conțin grăsimi monosaturate, care sunt arse rapid în timpul exercițiilor. De asemenea, avocado îmbunătățește absorbția de calciu.

Somonul

Conținutul mare de Omega 3 contribuie la împiedicarea depozitării grăsimii. Combinat cu salate verzi sau legume, somonul se recomandă a fi consumat minimum odată pe săptămână.

Soia

Este bogată în proteine, care contribuie la creșterea musculară, scade apetitul și ajută la scăderea în greutate.

Apa

Apa este foarte eficientă în combaterea grăsimii. Studiile arată că 2 căni de apă rece pot accelera metabolismul cu 30%.

Semințele de susan

Acestea stimulează arderea grăsimilor, datorită acidului alfa linoleic.

Grapefruitul

Fructul conține o substanță numită naringina, un flavonoid care împiedică stocarea grăsimilor. Consumul a câte jumătate de grapefruit de 3 ori pe zi ajută la slăbit.

Mierea

Aceasta conține oxid de azot, care este eficient în arderea grăsimii la nivel celular. Chiar dacă e dulce, nu conține multe calorii.

Untul de arahide

Acesta trebuie făcut în condiții de casă sau ales natural. Doar astfel puteți avea parte de grăsimile monosaturate, care contribuie la scăderea greutății şi pe care mulţi producători le elimină.

Ouăle

Contribuie la creșterea masei musculare și arderea grăsimilor.

Ardeiul iute

Ardeiul conține capsaicina, care arde grăsimile fără să faceți mișcare. De asemenea, reduce senzația de foame și are un efect mai mare dacă este combinat cu alimente ce conțin cofeină.

Broccoli

Conține fibre și oferă senzația de sațietate. Nu conține multe calorii.

Uleiul de măsline

Reprezintă o sursă considerabilă de acizi mononesaturați, care contribuie la îmbunătățirea activității cardiovasculare și scăderea colesterolului.

 

Conținutul articolului este doar informativ și nu poate fi un substitut pentru sfatul medicului. Pentru un diagnostic și tratament corect, vă recomandăm să consultați un medic specialist.

Autor text: sanatosi.info

Sursa: rd.com