Cele mai eficiente alimente pentru arderea grăsimilor, recomandate de Dr. Oz

Alimentele integrale asigură organismul cu nutrienţii necesari pentru buna sa funcţionare.

Însă, pentru cei preocupaţi de slăbit, Dr. Oz recomandă o listă cu cele mai puternice alimente care ard grăsimea.

salata-cu-avocado-ou-fiert-si-bacon_size1

Afinele

În urma unui studiu efectuat pe şoareci de laborator, s-a constatat că în urma consumului zilnic de afine, timp de 90 de zile, grăsimea de pe abdomen se reduce semnificativ, scade nivelul de colesterol, iar cel al insulinei se menţine constant. Afinele conţin puţin zahăr, multe fibre şi sunt potrivite pentru o gustare sau pentru micul dejun.

Avocado

Deşi se ştie că are multe grăsimi, acestea sunt sănătoase, necesare organismului.

Acestea sunt grăsimile care te ajută să arzi mai multe calorii. Avocado stimulează metabolismul şi arde grăsimea de pe abdomen. Se recomandă consumul de avocado pe pâine integrală, în loc de unt sau salatele şi smoothie-urile preparate din acest fruct.

Grepfrutul

Grepfrutul conţine puţine calorii şi nu are deloc grăsimi. Acesta stimulează metabolismul, datorită enzimelor pe care le conţine, favorizând, astfel, arderea grăsimilor.

Ardeiul

Potrivit unui studiu, apărut în publicaţia International Journal of Obesity, capsaicina – o substanţă din ardeiul iute – accelerează metabolismul cu 20-30% deja după jumătate de oră după ce l-ai consumat.

Tahini

Tahini este o pastă preparată din seminţe de susan, utilizată în special în bucătăria arabă. În plus este un ingredient indispensabil în reţeta de humus (pasta de năut). Tahini este bogată în grăsimi bune şi calciu, fiind recomandată pentru diete.

Iaurtul grecesc

Are mai multe proteine decât iaurtul obişnuit. Ajută la arderea mai rapidă a grăsimilor şi menţine senzaţia de saţietate.

Creveţii

Şi creveţii sunt recomandaţi de Dr. Oz în curele de slăbire. Poţi prepara din ei salate şi supe sau îi poţi combina cu orezul brun.

Roşiile

Conţin puţine calorii şi contribuie la arderea grăsimilor. Plus că pot fi utilizate în diverse reţete, fie în stare crudă sau preparate. Important e să le consumi în combinaţie cu alimente sănătoase.

Conopida

Are un conţinut ridicat de fibre, vitamina C şi este săţioasă. Favorizează arderea grăsimilor şi poate fi consumată atât preparată, cât şi în stare crudă.

Pepenele verde

O felie de pepene verde accelerează metabolismul şi stimulează arderea grăsimilor.

 

Conținutul articolului este doar informativ și nu poate fi un substitut pentru sfatul medicului. Pentru un diagnostic corect, vă recomandăm să consultați un medic specialist.

Autor text: Sănătoşi.com

Add Comment