Cele mai importante lucruri despre naşterea prin cezariană, pe care ar trebui să le ştie orice femeie

Orice femeie îşi doreşte să devină mamă, mai devreme sau mai târziu. Iar naşterea naturală este cea mai indicată.

Există, însă, situaţia când aceasta poate fi periculoasă şi se recurge la naşterea prin cezariană. Iată ce ar trebui să ştie femeile despre cezariană.

1. Se recurge la cezariană când mama sau copilul sunt supuşi unui risc. Se va şti dacă totul a decurs bine abia după ce trece efectul anesteziei. În timpul acestei operaţii mama este conştientă, doar că nu simte durerea. Acest proces poate fi traumatizant. Femeile care optează pentru operaţia prin cezariană o fac pentru că este mai puţin dureroasă.

2. Operaţia prin cezariană poate prezenta risc atât pentru mamă, cât şi pentru copil. De aceea, tatăl sau ceilalţi membri ai familiei sunt foarte tensionaţi, în special dacă asistă la naştere.

3. După operaţia prin cezariană apare durere şi disconfort. Însă, din dragoste pentru copil, mama depun efort şi reuşeşte să treacă peste orice situaţie, oricât de dificilă ar fi.

4. După operaţia prin cezariană rămâne cicatrice. De aceea, orice femeie trebuie să ştie că acesta este un sacrificiu pentru copilul lor.

 

Conținutul articolului este doar informativ și nu poate fi un substitut pentru sfatul medicului. Pentru un diagnostic și tratament corect, vă recomandăm să consultați un medic specialist.

Traducerea și adaptarea: Echipa sanatosi.info

Sursa: www.davidwolfe.com