Chiar de mâine vei începe să faci și tu asta, când va trebui să tai o ceapă!

Pe internet există tot feluri de mituri despre cum să tai o ceapă fără să îți dea lacrimile. Cele mai multe din ele nu funcționează.

Iată care sunt aceste pseudo-soluții:

  1. Să moi cuțitul în apă
  2. Să aprinzi un chibrit
  3. Să ții apă în gură
  4. Să mesteci gumă de mestecat
  5. Să moi cuțitul în aghiazmă

Nici una din aceste metode nu funcționează în realitate, pentru că nici nu pot să funcționeze teoretic.

Atunci când tăiem o ceapă ochii încep să lăcrimeze din cauza uleiurilor volatile din ceapă. Aceastea ajung în aer și aici contactează cu suprafața ochilor noștri, iritându-i și făcându-i să lăcrimeze puternic. Deci vom putea evita acest efect neplăcut al tăierii cepei dacă vom rezolva problema uleiurilor volatile.

Dar cum putem face asta?

Simplu. Lângă tocător trebuie să aprindem o lumânare. Lumânarea va arde uleiurile volatile și astfel vom scăpa de disconfort.

De acum înainte nu mai este nevoie să mai plângem când tăiem ceapa. Avem alte motive vrednice de a face acest lucru, așa cum ar fi ca atunci când privim un film de dragoste ori să plângem de bucurie când ridicăm salariul majorat. Iar tăiatul cepei nu încape în această listă.

Nu uita să distribui prietenilor tăi acest articol util.

Îți dorim multă sănătate!

 

Conținutul articolului este doar informativ și nu poate fi un substitut pentru sfatul medicului. Pentru un diagnostic și tratament corect, vă recomandăm să consultați un medic specialist.

Autor text: sanatosi.info