Chiar și ardeii copți au secretele lor. Par banali, însă în realitate sunt uimitori!

Nu cunoaștem beneficiile ardeilor copți, dar îi savurăm cu mare plăcere. În acest articol vrem să-ți arătăm că în afară de faptul că ardeii copți sunt delicioși, ei mai sunt și foarte utili pentru sănătate.

Dispunem de ardeiul gras și frații lui (gogoșarii, ardeiul iute, etc) în luna septembrie în stare proaspătă, dar și copți ei își păstrează cele mai multe din beneficii. Astfel, ardeiul gras atât proaspăt cât și copt este bogat în vitamine, nutrienți și antioxidanți.

Imagini pentru salata de ardei copti

Ardeiul este bogat în vitamina C

Astfel, 100 grame de ardei conține 125 mg de vitamina C, adică doza zilnică recomandată. Totodată, ardeiul roșu este de două ori mai bogat în această vitamină decât cel verde. Vitamina C este un anticoagulant natural, care previne atacul cerebral și infarctul miocardic.

Ardeiul este bogat în vitamina A

Această vitamină este un antioxidant foarte puternic, care reduce daunele produse de radicalii liberi arterelor și sistemului nervos. Ardeiul roșu conține de două ori mai multă vitamina A decât cel verde.

Un avantaj al ardeiul gras în fața celorlalte legume constă în aceea că el își păstrează vitaminele nu doar în stare proaspătă, dar și la coacere și congelare. Și chiar și atunci când este murat!

Dacă după ce ai citit toate acestea ți s-a făcut poftă de ardei copți, atunci îți aducem la cunoștință și modalitatea în care o poți face. Este foarte simplu.

Pune la copt ardeii. După aceasta, acoperă-i pe 15 minute, să se aburească. Așa coaja se va îndepărta de pe ei mai simplu. După aceasta, cu ajutorul unui cuțitaș (este mult mai comod decât cu degetele) îndepărtează coaja. Scoate semințele din ardei și scurge-i de lichid. După aceasta îi poți consuma sau pune la congelator.

Atenție! Ardeiul gras este contraindicat în perioada sarcinii și este interzis persoanelor care au alergie la ardei. În rest, poate fi consumat de oricine.

Vă dorim poftă bună și multă sănătate.

 

Autor text: sanatosi.info

Add Comment