Coace acasă cea mai sănătoasă pâine! Elimină substanţele toxice din organism, scade colesterolul şi previne diabetul

Iată un tip de pâine care stimulează producerea celulelor roşii şi hemoglobinei, elimină substanţele toxice şi cancerigene din organism, reduce nivelul de colesterol. Este recomandată pentru prevenirea diabetului, aterosclerozei şi celulitei.

Această pâine este pe bază de germeni de grâu, la care se adaugă doar sare şi drojdie, fiind mai sănătoasă decât celelalte tipuri. Pâine fără făină are un conţinut mai mare de proteine, vitamine, aminoacizi, grăsimi, carbohidraţi şi minerale, iar conţinutul de fibre este de 20 de ori mai marea decât cel al pâinii din făină albă.

Ingrediente:

  • 300 g de grâu
  • 100 g de fulgi de orz
  • 2 linguri de seminţe de susan
  • 2 linguri de seminţe de in
  • 2 linguri de seminţe de floarea-soarelui
  • 1 linguriţă de sare de Himalaya
  • 1/2 pachet de drojdie
  • 50 ml de apă

Mod de preparare:

Turnaţi apă peste grâu şi lăsaţi-l să stea 3 zile. Apa trebuie schimbată regulat, pentru a evita alterarea grâului.

După 3 zile, strecuraţi grâul şi amestecaţi-l în blender. În preparatul obţinut, asemănător aluatului, adăugaţi fulgii de orz, înmuiaţi în prealabil în apă, timp de 30 de minute.

Apoi puneţi seminţele de susan, cele de in şi de floarea-soarelui, prăjite cu puţin înainte, fără ulei.

Amestecaţi jumătate de pachet de drojdie cu 50 ml de apă, adăugând o linguriţă de zahăr. După ce a crescut puţin, puneţi drojdia în aluat şi frământaţi, fără a adăuga apă.

Adăugaţi la final sare şi lăsaţi aluatul la dospit, timp de 30 de minute.

Încălziţi cuptorul la 220 de grade, iar înainte de a pune pâinea la copt, puneţi în cuptor 2 cuburi de gheaţă pentru a forma abur, astfel pâinea va creşte mai bine. Lăsaţi-o în cuptor 40-50 de minute.

 

Conținutul articolului este doar informativ și nu poate fi un substitut pentru sfatul medicului. Pentru un diagnostic și tratament corect, vă recomandăm să consultați un medic specialist.

Autor text: sanatosi.info

Sursa: healthylifetricks.com