Conopida poate preveni şi combate boli foarte periculoase. Iată ce beneficii are pentru sănătate

Conopida conţine vitaminele B1, B2,  B3, B6, B9 şi omega-3, vitamina K, C, fosfor, potasiu şi mangan. De asemenea, este bogată în fitonutrienţi, care contribuie la menţinerea celulelor sănătoase în organism. Leguma contribuie la eliminarea toxinelor, combaterea radicalilor liberi, curăţind toate sistemele şi organele.

Beneficiile consumului de conopidă

Conopida este benefică pentru sistemul digestiv, în special pentru colon şi rinichi.Totodată, conopida te scapă de constipaţie, diaree, indigestie sau arsuri gastrice.

Este eficientă în cazul bolilor cardiovasculare. Substanţele active menţin sănătatea arterelor, împiedicând îngroşarea sau rigidizarea acestora. Conopida are proprietăţi antiinflamatoare, împiedică formarea cheagurilor de sânge, susţine circulaţia sanguină către creier şi celelalte organe din corp. De asemenea, are capacitatea de a regla tensiunea arterială şi nivelul colesterolului.

Datorită sulforafanului din componenţa sa, conopida poate încetini dezvoltarea tumorilor, stopând înmulţirea celulelor canceroase.

Leguma mai conţine şi o substanţă numită alicină, care contribuie la scăderea riscului de accident vascular cerebral şi de agravare a unor afecţiuni cardiovasculare cronice.

O cană de conopidă asigură aproximativ 30 % din necesarul zilnic de fibre şi proteine.

Colina, una dintre vitaminele din complexul B, are un rol important în dezvoltarea neuronală şi menţinerea sănătăţii creierului. Aceasta susţine oxigenarea creierului, contribuie la buna funcţionare a atenţiei şi memoriei.

 

Conținutul articolului este doar informativ și nu poate fi un substitut pentru sfatul medicului. Pentru un diagnostic și tratament corect, vă recomandăm să consultați un medic specialist.

Autor text: sanatosi.info

Surse selective: medicalnewstoday.com, articles.mercola.com