Considerat a fi cel mai sănătos aliment din lume, acesta tratează şi previne o sumedenie de boli!

Curmalele sunt bogate în substanţe nutritive şi au o mulţime de efecte benefice pentru sănătate, fiind considerat de unii cel mai sănătos aliment din lume. Sunt eficiente în cazul mai multor boli.

curmale4-nvfk

Reprezintă o sursă considerabilă de fier

Întrucât sunt bogate în fier, curmalele sunt recomandate în cantităţi cât mai mari persoanelor anemice. 100 g de curmale conţin aproximativ 0,9 mg de fier, ceea ce constituie peste 10% din doza zilnică recomandată. Fierul este esenţial pentru reglarea chimiei celulelor sanguine şi oxigenarea sângelui. Iată de ce nu ar trebui să lipsească din alimentaţie, în special în perioada adolescenţei şi în timpul sarcinii.

Tratează diareea

Datorită conţinutului de potasiu, curmalele ajută la tratarea diareei. De asemenea, curmalele stimulează regenerarea florei bacteriene intestinale.

Tratează constipaţia

Aceste fructe stimulează digestia. Se pun câteva curmale într-o cană cu apă şi se lasă la înmuiat până a doua zi. Lichidul eliminat de curmale este un bun laxativ.

Ajută la scăderea în greutate

Curmalele conţin numeroase substanţe nutritive, asigurând senzaţia de saţietate şi contribuind la procesul de slăbire. Acestea nu conţin colesterol, dar sunt bogate în zahăr, aşa că, dacă sunt consumate în exces, pot duce la creşterea în greutate. Un kilogram de curmale conţine în jur de 3000 de calorii, ce este echivalent cu numărul minim de calorii, din alimentaţia zilnică a unei persoane active.

Reduc nivelul de colesterol

Curmalele reduc nivelul colesterolului rău din organism (LDL).

Întăresc inima

Sunt benefice pentru cei ce suferă de probleme cardiace. Pune la înmuit câteva curmale cu tot cu seminţe şi lasă-le până a doua zi. Scoate seminţele şi amestecă-le în robotul de bucătărie împreună cu apa în care s-au înmuiat. Consumă acest amestec de câteva ori pe zi.

Scad tensiunea arterială

Curmalele conţin mult potasiu şi puţin sodiu, iată de ce sunt excelente pentru persoanele ce suferă de hipertensiune arterială. În plus, acestea conţin şi magneziu, care sunt foarte benefice pentru sistemul circulator. Pentru reducerea tensiunii arteriale, experţii recomandă un consum zilnic de aproximativ 370 mg de magneziu.

Previn accidentele vasculare

Curmalele au proprietatea de a regla sistemul nervos, datorită conţinutului de potasiu. Un aport mărit de potasiu, potrivit cercetărilor, poate reduce riscul accidentelor vasculare cerebrale cu aproximativ 40%.

 

Conținutul articolului este doar informativ și nu poate fi un substitut pentru sfatul medicului. Pentru un diagnostic și tratament corect, vă recomandăm să consultați un medic specialist.

Autor text: sanatosi.info