Consumă mămăligă în loc de pâine şi vei surprins să vezi ce se întâmplă cu organismul tău! Nu va mai trebui să iei pastile

Românii consumă destul de des mămăligă, dar puţini ştiu ce efecte benefice are.

mamaliga

Porumbul are un conţinut bogat de acizi graşi nesaturaţi, conţine multe hidrocarburi, amidon, multe vitamine din complexul B, vitamina E, K, fier, fosfor, magneziu, zinc, potasiu şi fibre.

Are proprietăţi antiinflamatoare, diuretice, astrigente şi tonice, fiind utilizat atât ca aliment, cât și în scopuri medicinale.

Datorită complexului de vitamine B din compoziţia sa, porumbul are efecte benefice asupra funcţionării sistemului nervos, a muşchilor, a inimii şi asupra producţiei de globule roşii.

Pe de altă parte, vitamina E previne apariţia artritei, reduce nivelul de colesterol, micşorând, astfel, riscul de ateroscleroză şi, prin urmare, de infarct. De asemenea, contribuie la reînnoirea celulelor.

Porumbul fiert conţine potasiu, care asigură o bună funcţionare a muşchilor şi inimii.

Înlocuirea în consum a pâinii cu mămăligă caldă ameliorează gastrtita hiperacidă şi ulcerul.

 

Conținutul articolului este doar informativ și nu poate fi un substitut pentru sfatul medicului. Pentru un diagnostic și tratament corect, vă recomandăm să consultați un medic specialist.

Autor text: sanatosi.info

Add Comment