Consumă zilnic două banane, timp de o lună. Rezultatul este uluitor!

În zilele noastre, majoritatea „nu au timp” să mănânce sănătos şi, prin urmare, optează pentru fast-food în loc de mâncare sănătoasă. Potrivit oamenilor de ştiinţă şi nutriţioniştilor, nu este clar de ce mulţi oameni din Occident preferă astfel de alimente, în detrimentul celor naturale. Cele din urmă asigură organismul cu toate substanţele necesare pentru buna sa funcţionare.

A-Month-After-Eating-Two-Bananas-Daily-The-Effect-Will-Leave-You-Breathless

Să luăm banana drept exemplu. Acest fruct este preferatul maimuţelor şi nu este de mirare, deoarece, pe lângă faptul că are un gust excelent, este, de asemenea, foarte hrănitor şi este o adevărată comoară.

Potrivit nutriţioniştilor, dacă vei consuma zilnic două banane, timp de o lună, starea ta de sănătate se va îmbunătăţi considerabil.

Iată cum şi de ce:

  • Cantitatea de sodiu din banane este destul de scăzută, iar cea de potasiu este ridicată, acest lucru fiind excelent pentru reglarea tensiunii arteriale şi pentru sănătatea inimii. Oamenii de ştiinţă au constatat că prin consumul zilnic de banane, va fi redus riscul de atac de cord cu 40 la sută.
  • Bananele sunt excelente pentru persoanele care au probleme cu sistemul digestiv, cum ar fi constipaţia, datorită conţinutului bogat de fibre.
  • De fiecare dată când te simţi slăbit, mănâncă o banană, întrucât îţi va oferi energia necesară. Mai mult decât atât, bananele sunt o gustare excelentă, în special înainte de exerciţii fizice, aşa că toţi sportivii ar trebui să aibă mereu la ei banane.

  • Bananele te pot ajuta atunci când te confrunţi cu arsuri la stomac, deoarece sunt o sursă bună de anti-acizi.
  • În cazul în care organismul are deficienţă de fier, bananele sunt o opţiune excelentă. Ele conţin substanţe ce declanşează producerea de celule roşii în sânge şi a hemoglobinei şi sunt foarte benefice pentru persoanele anemice.
  • Bananele ajută în caz de dureri în gât şi tuse.
  • Sunt bogate în triptofan, o substanţă foarte importantă pentru organism, întrucât corpul o transformă în serotonină, hormonul fericirii.
  • Cercetătorii au descoperit că studenţii care consumă o banană la micul dejun, ca gustare sau după masa de prânz, au un nivel de concentrare mai ridicat. Acest lucru se datorează conţinutului sporit de potasiu, care stimulează creierul, îmbunătăţeşte memoria şi facilitează învăţarea.
  • Femeile însărcinate ar trebui să aibă grijă în mod deosebit de alimentaţia lor şi ar trebui să ştie că bananele sunt o bună opţiune, pentru că sunt sănătoase, delicioase şi uşurează sarcina. De asemenea, bananele atenuează greţurile matinale, datorită faptului că acestea cresc nivelul zahărului în sânge.

 

Conținutul articolului este doar informativ și nu poate fi un substitut pentru sfatul medicului. Pentru un diagnostic și tratament corect, vă recomandăm să consultați un medic specialist.

Autor text: sanatosi.info

Sursa: healthyremedies.info

Add Comment