Consumaţi mult pepene galben. Vă menţine silueta, dar are şi o mulţime de alte beneficii pentru sănătate

Chiar dacă multe fructe fac parte din aceeași familie, acestea oferă substanţe nutritive și beneficii diferite. Iată de ce ar fi bine să diversificăm consumul de fructe.

Unul din fructele care este sărac în calorii şi conţine 90% este pepenele galben.

Beneficiile pepenelui galben

Pepenele galben este suplimentul ideal pentru băuturile răcoritoare. Fructul este extrem de eficient pentru menținerea siluetei. Conține vitaminele A și E, care sunt de ajutor persoanelor care au probleme cu pielea uscată. Fructul acționează ca un laxativ, diuretic, care elimină toxinele din organism și ajută la neutralizarea acidității din organism.

Pepenele galben previne apariția petelor de pe piele, care sunt rezultatul toxinelor ce se regăsesc în organism. De asemenea, conține fibre, minerale precum potasiu, calciu și zinc. Pepenele galben previne guta, artrita și nivelurile ridicate de colesterol.

Îl puteți consuma în smoothie pentru a beneficia de toate vitaminele și mineralele pe care le conține.

Rețetă pentru smoothie:

Ingrediente:

  • 100 grame de pepene galben (curăţat de coajaă și de sâmburi)
  • 1 banană
  • 1 linguriţă de maca
  • 1 vârf de scorţişoară
  • 1 pahar de apă purificată

Mod de preparare:

Puneți toate ingredientele în blender și mixați câteva secunde. Turnați în pahar și puneți 2 cuburi de gheață. Beți cu înghiţituri mici.

 

Conținutul articolului este doar informativ și nu poate fi un substitut pentru sfatul medicului. Pentru un diagnostic și tratament corect, vă recomandăm să consultați un medic specialist.

Autor text: sanatosi.info

Surse selective: healthbeckon.com, smoothieweb.com