Consumul de banane te va ajuta să scapi de aceste probleme

Stresul

Stresul este o rutină care are efecte secundare asupra sănătaţii noastre. Acelerează metabolismul, astfel contribuind la scăderea potasiului în corp.

Bananele conţin potasiu, care ajută la normalizarea bătăilor inimii, transportând oxigen la creier şi reglând cantitatea optimă de apă în organism.

Sindromul pre-menstrual

Vitamina B calmează durerea din abdomen şi piept, astfel reducând şi schimbările stării de spirit şi acumularea apei în organism. Iată de ce bananele sunt recomandate în perioada pre-menstruală, deoarece conţin multe vitamine.

Depresia

Bananele conţin o cantitate considerabilă de tripofan, o proteină care stimulează secreţia de hormon al fericirii, numit serotonina. Pentru a vă simţi fericit, consumaţi banane zilnic.

Flatulenţa şi constipaţia

Fructele mai conţin şi pectină care accelerează digestia, contribuind la eliminarea toxinelor şi a metalelor grele din organism, astfel stimulând intestinul. Prin urmare, este redusă flatulenţa, bananele acţionând ca un laxativ natural.

Tensiunea arterială

Întrucât sunt bogate în potasiu, este recomandat consumul de banane în fiecare dimineaţă. Un aport redus de potasiu are efecte negative asupra tensiunii arteriale.

 

Conținutul articolului este doar informativ și nu poate fi un substitut pentru sfatul medicului. Pentru un diagnostic și tratament corect, vă recomandăm să consultați un medic specialist.

Autor text: sanatosi.info

Sursa: healthylifeidea.com