Consumul de curcuma cu miere pe stomacul gol are efecte uimitoare! Află ce se întâmplă

Medicamentele pe bază de plante se utilizează din antichitate pentru vindecarea multor boli. Eficienţa unor remedii puternice a fost dovedită ştiinţific.

Curcuma, de exemplu, este folosită de mii de ani în medicina tradiţională. La început era folosită ca şi condiment, dar şi pentru ceremoniile religioase.

Proprietăţile benefice ale acestei plante au fost dovedite în urma mai multor cercetări ştiinţifice, fiind publicate în câteva mii de publicaţii medicale.

Este recomandat consumul regulat pe stomacul gol, al unui amestec dintr-o linguriţă de miere şi un sfert de linguriţă de curcuma praf.

img_139259-102

Substanţele active din curcuma

Curcuma conţine peste 100 de compuşi organici, printre care turmerone, curcumina, germacrone, termerone, curlone, curcumenol etc. Valoarea energetică a turmericului este de 400 kcal per 100 g.

Utilizarea curcumei în medicina tradiţională

Curcuma este folosită în medicina tradiţională încă din antichitate în tratarea artritei, indigestiei, problemelor menstruale şi calculilor biliari. Această plantă, datorită proprietăţilor sale antibacteriene, tratează arsurile şi tăieturile, dacă este aplicată pe piele. Curcuma mai este folosită şi ca remediu pentru tratarea problemelor respiratorii, alergiilor, tusei şi răcelii. De asemenea, turmericul îmbunătăţeşte circulaţia sanguină şi reduce umflăturile.

Utilizarea curcumei în medicina occidentală

Această plantă are proprietăţi antioxidante, antibacteriene, antiinflamatoare şi anticancerigene. Chiar şi în cantităţi mici are efecte antioxidante puternice.

Potrivit unor studii, curcuma elimină radicalii liberi din celulele renale, dar şi distruge bacteriile. S-a constatat că extractul de curcuma, inhibă creşterea celulelor canceroase.

Studiile efectuate pe oameni

Curcuma este utilizată în tratamentul cancerului de piele, a cancerului bucal, mamar şi al stomacului. Această plantă este benefică şi în cazul celor care suferă de limfom. În urma unui studiu s-a constatat că pacienţii care au primit extract de curcuma, au înregistrat o îmbunătăţire cu 80% a acestei boli. În cazul tumorilor cutanate, turmericul se utilizează atât extern, cât şi intern.

De asemenea, se spune că turmericul reduce complicaţiile la persoanele ce suferă de diabet zaharat. Potrivit cercetătorilor, curcuma are efecte benefice asupra inimii în urma atacurilor de cord, asupra funcţiei renale şi asupra celulelor nervoase.

În urma cercetărilor s-a constatat că turmericul creşte nivelul serotoninei, iar acest lucru ar putea să facă planta un remediu eficient împotriva depresiei şi a altor tulburări.

 

Conținutul articolului este doar informativ și nu poate fi un substitut pentru sfatul medicului. Pentru un diagnostic și tratament corect, vă recomandăm să consultați un medic specialist.

Autor text: sanatosi.info

Surse selective: healthyfoodplace.combestherbalhealth.com

Add Comment