Consumul de nuci prelungeşte viaţa. Iată de ce trebuie să mănânci mai multe nuci

Consumul de nuci are o sumedenie de beneficii asupra organismului. Conţin proteine vegetale, fibre, calciu, magneziu, potasiu, tocoferoli, fitosteroli şi compuşi fenolici.

Potrivit cercetătorilor de la Universitatea Harvard, consumul de nuci previne apariţia bolilor cardiovasculare, cancerului şi inflamaţiilor.

După cum arată unele studii, cei care consumă nuci sunt expuşi mai puţin riscului bolilor de inimă, diabetului şi calculilor biliari. De asemenea, nucile sunt benefice în caz de hipertensiune arterială, cancer şi inflamaţii.

Consumul de nuci reduce tensiunea arterială şi elimină grăsimea abdominală. Întrucât sunt bogate în fibre şi proteine, nucile reduc pofta de mâncare şi menţin senzaţia de saţietate. În plus, reglează nivelul glicemiei.

Nucile reduc nivelul de colesterol şi ajută la curăţarea arterelor de plăci.

Potrivit cercetătorilor din Zurich, datorită efectelor extraordinare asupra sănătăţii, nucile reduc riscul decesului prematur.

În cadrul unui studiu realizat pe 7216 persoane cu risc cardiovascular crescut, persoanele care au consumat 1-3 porţii de nuci săptămânal, au înregistrat o scădere a ratei mortalităţii, în comparaţie cu cei care nu au consumat nuci deloc. O porţie constituie aproximativ 30 g de nuci.

Nucile protejează creierul nou-născuţilor, îmbunătăţesc funcţia cognitivă a creierului.

 

Conținutul articolului este doar informativ și nu poate fi un substitut pentru sfatul medicului. Pentru un diagnostic și tratament corect, vă recomandăm să consultați un medic specialist.

Autor text: sanatosi.info