Consumul de suc de morcovi are efecte benefice asupra inimii, sistemului nervos, plămânilor, protejează ficatul şi îmbunătăţeşte vederea

Morcovul poate preveni şi trata mai multe boli. Conţine calciu, fosfor, magneziu, potasiu, vitamina C, vitamina B6, cupru, acid folic şi vitamina B, care susţin sistemul cardiovascular, sistemul nervos, oasele, pielea, dinţii, părul şi creierul.

Beneficiile consumului de morcov

Datorită conţinutul de antioxidanţi, cum ar fi beta-caroten, alfa-caroten, luteină, acid cafeic, acid ferulic şi antocianini, morcovul are proprietăţi anti-îmbătrânire.

De asemenea, are şi efecte întineritoare asupra pielii, alcalinizante şi detoxifiante. Este utilizat pentru reducerea ridurilor şi prevenirea infecţiilor pielii.

Potrivit unui studiu realizat de către cercetătorii italienii, consumul de morcovi, peşte, legume verzi şi fructe proaspete reduce cu 32 % riscul de dezvoltare a bolilor de inimă coronariene. De asemenea, consumul de morcovi reduce riscul apariţiei infarctului la femei.

Consumul de morcov este benefic şi pentru fumători, datorită conţinutului de beta-caroten, reducând riscul apariţiei cancerului pulmonar.

Morcovul are un compus numit falcarinol ce are efecte anticancerigene şi antifungice, care stimulează mecanismele naturale ale corpului de combatere a cancerului şi reduce riscul de dezvoltare a tumorilor la animale.

Conform studiului efectuat la Universitatea din California-Departamenul de Oftalmologie, 2 porţii de morcov pe săptămână reduc riscul de glaucom cu 64%. Luteina din morcov a fost asociată cu prevenirea şi ameliorarea cataractei.

Cercetătorii de la Facultatea de Medicină din cadrul Universităţii din Oslo, Norvegia, au demostrat o asociere între consumul de morcov, legume crucifere, fructe citrice şi sănătatea creierului. Iar în urma unui alt studiu, efectuat de indieni, s-a constatat că morvocii ajută la controlul disfuncţiilor cognitive şi au efecte benefice asupra memoriei şi colesterolului.

Totodată, morvocii protejează ficatul de toxine.

 

Conținutul articolului este doar informativ și nu poate fi un substitut pentru sfatul medicului. Pentru un diagnostic și tratament corect, vă recomandăm să consultați un medic specialist.

Autor text: sanatosi.info

Sursa: articles.mercola.com