Consumul regulat de ouă de prepeliţă are efecte uimitoare asupra sănătăţii copiiilor

Oul este extrem de important pentru dezvoltarea şi funcţionarea organismului. Şi asta deoarece conţine proteine, vitamine şi minerale. În acest articol vom vorbi despre oul de prepeliţă, care are efecte benefice pentru sănătate.

Substanţele nutritive pe care le conţine oul de prepeliţă

Deşi are dimensiuni mici, oul de prepeliţă conţine de 5 ori mai mult fosfor, de 8 ori mai mult fier, de 6 ori mai multă vitamina B1 şi de 15 ori mai multă vitamina B2 decât oul de găină. În componenţa sa mai intră vitaminele A, B, D3, E, dar şi minerale importante, cum ar fi calciu, zinc, potasiu, sulf şi amino-acizi.

Vârsta la care poate fi introdus în alimentaţia copilului oul de prepeliţă

Medicii recomandă introducerea gălbenuşului de ou după vârsta de 6 luni, iar a albuşului după 1 an. Oul de găină are un efect alergic mult mai ridicat, decât cel de prepeliţă, totuşi este bine să consultaţi medicul înainte de a-l include în alimentaţia copilului.

Beneficiile oului de prepeliţă

Tratamentul cu ouă de prepeliţă are efecte benefice în caz de ulcer, gastrită, tuberculoză, astm, diabet, anemie. Dacă este consumat regulat, oul de prepeliţă stimulează sistemul imunitar, ajută la refacerea organismului în perioada de convalescenţă, reduce dezvoltarea celulelor canceroase, elimină pietrele de la rinichi, ficat sau bilă, îmbunătăţeşte activitatea intelectuală.

Consumul de ouă de prepeliţă reduce riscul apariţiei bolilor infecţioase la copii. Întrucât au proprietatea de a întări părul şi a îmbunătăţi aspectul pielii, ouăle de prepeliţă se găsesc în unele produse cosmetice.

Alegerea şi păstrarea ouălor de prepeliţă

Coaja nu trebuie să aibă crăpături şi zgârâieturi. Pentru a vă da seama care ouă sunt bune şi care sunt alterate, introduceţi-le într-un vas cu apă rece. Cele alterate se vor ridica la suprafaţă. Ouăle din comerţ trebuie păstrate în frigider până la data expirării. Cele cumpărate de la producătorii locali se consumă în cel mult 7-10 zile de când au fost ouate şi, de asemenea, refrigerate.

 

Conținutul articolului este doar informativ și nu poate fi un substitut pentru sfatul medicului. Pentru un diagnostic și tratament corect, vă recomandăm să consultați un medic specialist.

Autor text: sanatosi.info

Sursa: a-livinghealthy.blogspot.md