Consumul zilnic de ghimbir, timp de 1 lună, are efecte uimitoare! Asta se întâmplă în organism

Consumând zilnic ghimbir, puteţi beneficia de o serie de substanţe nutritive folositoare organismului. Ingredientul poate fi găsit în stare proapătă, uscat sau praf.

ginger-woman-eat

Iată câteva beneficii ale ghimbirului:

Înlătură problemele digestive calmează iritarea stomacului, stimulează saliva şi producţia de bilă, asigură trecerea alimentelor prin tractul intestinal. Există un studiu în acest sens, în care 24 de persoane au consumat 1-2 grame de ghimbir pulbere înainte de mese. Efectele au fost extraordinare, riscul de indigestie fiind redus cu 50%.

Greaţa ghimbirul poate fi consumat crud şi neîndulcit sau în ceai. Într-un studiu, în care au participat 1278 femei gravide, care au consumat 1-5 grame de ghimbir, rezultatele au arătat că greaţa a fost redusă semnificativ.

Calmează durerea reduce durerile musculare cu 25%. De asemenea este benefic şi în cazul durerilor menstruale.

Reduce riscul bolilor de inimă conform un studiu format din participanţi cu diabet tip 2, care administrau 2 grame de ghimbir pudră zilnic, nivelul de zahăr din sânge s-a redus cu 10%. Nivelul ridicat de zahăr în sânge duce la apariţia bolilor de inimă.

Poate reduce nivelul de colesterol consumul de ghimbir poate reduce colesterolul. Acesta arată un studiu la care au participat 90 de persoane cu un nivel ridicat de colesterol, în care, timp de 45 de zile, au consumat 3 grame de ghimbir zilnic.

Reduce imflamaţia 230 de persoane, care sufereau de articulaţii slabe şi rigiditate, consumând ghimbir au redus durerea din articulaţii.

Proprietăţi anticancerigene ghimbirul este benefic în cazul diferitelor tipuri de cancer.

Ghimbirul este bun pentru creier ajută în caz de inflamaţii cronice sau stres oxidativ care poate duce la boala Alzheimer şi alte deficienţe cognitive, cum ar fi procesul de îmbătrânire. Compuşii bioactivi şi antioxidanţii pot inhiba procesele inflamatorii, care au loc în creier. Potrivit unui studiu, realizat cu participarea a 60 de femei de vârsta mijlocie, ghimbirul contribuie la îmbunătăţirea memoriei.

 

Conținutul articolului este doar informativ și nu poate fi un substitut pentru sfatul medicului. Pentru un diagnostic și tratament corect, vă recomandăm să consultați un medic specialist.

Autor text: sanatosi.info

Sursa: davidwolfe.com