Consumul zilnic de salate reduc colesterolul, ajută la slăbit, îmbunătăţesc starea generală de sănătate, previn îmbătrânirea

Potrivit unor studii, dietele bogate în fructe şi legume contribuie substanţial la îmbunătăţirea şi menţinerea sănătăţii generale. Reduc nivelul de colesterol, menţin greutatea, previn constipaţia, bolile cardiovasculare şi chiar cancerul.

Salatele de legume şi verdeţuri sporesc nivelul de antioxidanţi din sânge: vitamina C, vitamina E, acid folic, licopen, alfa şi beta-caroten. Aceşti compuşi protejează organismul de apariţia radicalilor liberi.

Pentru a pierde în greutate, este indicat ca din meniul zilnic să nu lipsească salata. Însă aceasta nu trebuie să conţină ingrediente grase dăunătoare. Cele mai eficiente sunt grăsimile mononesaturate, care se regăsesc în uleiul de măsline, avocado şi nuci. Grăsimile respective ajută organismul să absoarbă unii antioxidanţi din legume, cum ar fi licopenul şi luteina.

Indiferent dacă doriţi să slăbiţi sau nu, salatele sunt întodeauna o alegere bună.

Salatele ar trebui să fie pe bază de verdeţuri sau frunzele verzi, deoarece sunt sărace în calorii şi bogate în fibre, clorofilă, antioxidanţi, vitaminele K, A, E, C.

Broccolii contribuie la detoxifierea organismului, previne apariţia cancerului şi îmbunătăţeşte vederea.

Roşiile, ridichea roşie şi ardeii graşi reduc riscul bolilor de inimă, datorită conţinutului de licopen.

Morcovii întăresc sistemul imunitar, sunt benefici pentru piele şi vedere.

Vinetele, ceapa şi varza roşie încetinesc procesul de îmbătrânire.

Ciupercile, conopida şi ceapa albă contribuie la combaterea cancerului şi bolilor de inimă.

Afinele au efecte antiinflamatoare şi compuşi anticancerigeni.

Salatele pot conţine şi proteine de calitate, cum ar fi nuci, seminţe, ton, năut, fasole sau ou fiert.

 

Conținutul articolului este doar informativ și nu poate fi un substitut pentru sfatul medicului. Pentru un diagnostic și tratament corect, vă recomandăm să consultați un medic specialist.

Traducerea și adaptarea: Echipa sanatosi.info

Sursa: healthyeating.sfgate.com