Consumul zilnic de ulei de cocos tratează hipotiroidia

Uleiul de cocos are numeroase utilizări, având beneficii asupra întregului organism. S-a descoperit recent că acesta este un bun remediu împotriva  problemelor glandei tiroide.

Hipotiroidia este o afecţiune care apare în cazul în care glanda produce cantităţi mai mici de hormoni tiroidieni decât este necesar organismului. Acest proces duce la încetinirea anumitor funcţii ale organismului, inclusiv a metabolismului.

Uleiul de cocos şi hipotiroidia

Uleiul de cocos conţine acid lauric, care are proprietăţi puternice antimicrobiene şi antiinflamatorii. Totodată, uleiul mai conţine şi acid capric, care este foarte benefic pentru sănătate, datorită efectelor antimicrobiene şi antivirale. Iar acidul caprilic are proprietăţi antibacteriene şi antifungice.

Utilizarea uleiului de cocos în cazul hipotiroidei

Folosiţi ulei cocos extravirgin, o lingură pe zi. De asemenea, puteţi adăuga uleiul în cafea, ceai sau lapte, la gătit, în smoothie-uri sau dressinguri.

Beneficiile uleiului de cocos

Ajută la slăbit

Potrivit unui studiu publicat în Jurnalul de Nutriţie, trigliceridele cu catenă medie oferă o senzaţie de saţietate pe o durată îndelungată de timp, contribuind la pierderea kilogramelor în plus.

Accelerează metabolismul

Acizii graşi din ulei au capacitatea de a intra în mitocondrii, contribuind la transformarea grăsimilor în energie, stimulând astfel organismul.

Combate inflamaţiile

Uleiul de cocos în mod natural tratează inflamaţia şi ajută la repararea ţesuturilor.

Tratează constipaţia

Acizii graşi de catenă medie oferă energie celulelor intestinale, care sporesc mişcarea intestinală. Prin urmare, uleiul este un laxativ natural, ce combate eficient constipaţia.

Tratează pielea groasă şi aspră

În cazul hipotiroidiei, pielea devine uscată şi aspră. Aplicarea uleiului de cocos în zonele corespunzătoare, hidratează pielea şi o ajută să se refacă.

Previne căderea părului

Acidul lauric din componenţa uleiului de cocos asigură părul cu proteinele necesare, menţinându-l puternic şi sănătos şi împiedicând căderea sau ruperea sa.

 

Conținutul articolului este doar informativ și nu poate fi un substitut pentru sfatul medicului. Pentru un diagnostic și tratament corect, vă recomandăm să consultați un medic specialist.

Traducerea și adaptarea: Echipa sanatosi.info

Sursa: www.davidwolfe.com