În corpul nostru se întâmplă ASTA când mâncăm broccoli!

Broccoli este o legumă care conține carotenoide, vitamina C, acid folic și glucozinolități, fapt care îl face foarte util pentru sănătatea noastră.

Cercetătorii de la Universitatea din Milano au cercetat impactul acestei legume asupra organismului uman și au constatat următoarele lucruri:

1. La 3 ore după ce s-a mâncat 250 grame de broccoli, în corp crește nivelul vitaminei C cu 35% și a vitaminei B9 cu 70%.

2. La 6 ore după ce s-a mâncat 250 grame de broccoli, crește nivelul beta-carotenului cu 8% și se activează sistemul de apărare antioxidant.

3. La 24 după ce s-a mâncat 250 grame de broccoli, a scăzut nivelul de stres oxidativ cu 18%, stres responsabil de deteriorarea ADN-ului.

Astfel s-a descoperit că această legumă simplă la prima vederă posedă o serie de proprietăți anticancerigene, detoxifiante și antioxidante necunoscute până acum.

Aceeași cercetare a arătat că timp de 24 de ore după ce am consumat broccoli corpul nostru este protejat de deteriorarea ADN-ului și de impactul negativ al radicalilor liberi.

În plus, broccoli contribuie substanțial la neutralizarea și eliminarea toxinelor din corp, datorită a 3 compuși activi.

Alte studii au arătat că broccoli la fel ca și legumele din aceeași familie scad riscul îmbolnăvirii cu cancer de prostată, mamar, gastric, vezical, colectoral și pulmonar.

Alimentele care au un efect similar cu cel al legumei broccoli asupra organismului nostru îl au usturoiul, semințele, cerealele și citricele.

Îți dorim multă sănătate!

 

Conținutul articolului este doar informativ și nu poate fi un substitut pentru sfatul medicului. Pentru un diagnostic și tratament corect, vă recomandăm să consultați un medic specialist.

Autor text: sanatosi.info

Surse selective: ncbi.nlm.nih.govncbi.nlm.nih.gov