Cu aceste 7 nucifere vei avea o viață lungă și sănătoasă!

Recent, un studiu publicat de New England Journal of Medicine a făcut cunoscut publicului larg faptul că nuciferele, atunci când sunt consumate regulat, scad riscul apariției bolilor de inimă, al cancerului și al altor afecțiuni majore cu 20%.

Totodată, doctorul nutriționist Janet Brill afirmă că persoanele trecute de 50 sunt sfătuiți insistent să mănânce nucifere pentru a preveni o mulțime de boli care apar de obicei la această categorie de oameni.

s604x0_nucifere_1

Iată care sunt cele mai utile nucifere pentru sănătatea noastră, conform nutriționistului Janet Brill:

Nucile – sunt bogate în omega 3 și îmbunătățesc memoria, previn bolile inimii și reduc colesterolul.

Arahidele – sunt bogate în rosveratrol, un antioxidant puternic care încetinește îmbătrânirea. De asemenea, nucile conțin vitamina E, niacină și mangan.

Nucile braziliene – conțin mult seleniu. Ajută la regenerarea țesuturilor și previn cancerul de prostată.

Migdalele – sunt extrem de bogate în calciu și vitamina E. Aceste substanțe îmbunătățesc memoria și reduc declinul capacităților cognitive.

Nucile Pecan – conțin mult beta-stosterol, substanță care previne apariția bolilor de prostată și reduc la bătrâni urinarea frecventă.

Fisticele  – conține larginină. Acest compus face vasele sangvine elastice iar sângele mai fluid.

Mugurii de pin – conțin mult mangan, care scade nivelul colesterolului ”rău” din sânge și fortifică sistemul imunitar.

Sfat pentru consumul optim al nucilor: Dacă vrei ca nucile să fie cât mai utile organismului tău, înainte de consum înmoaie-le în apă. Astfel ele vor fi digerate și asimilate mai eficient.

Îți dorim multă sănătate!

 

Conținutul articolului este doar informativ și nu poate fi un substitut pentru sfatul medicului. Pentru un diagnostic și tratament corect, vă recomandăm să consultați un medic specialist.

Autor text: sanatosi.info

Sursa: huffingtonpost.com