Cu siguranță nu știai asta despre fasolea boabe! De acum înainte cât de des o vei consuma?

Fasolea boabe doar la prima vedere pare un produs banal. În realitate ea are un conținut de substanțe și nutrienți foarte bine echilibrat.

Astfel, o ceașcă de fasole conține:

  • 260 kcal
  • 6 grame de zahăr
  • 46 grame de carbohidrați
  • 2.16 grame de fier
  • 10 grame de fibre
  • 16 grame de proteine

Însă fasolea boabe nu are doar calități gustative excelente. De asemenea, acest produs este un veritabil medicament și un preparat care poate preveni și fi de ajutor în cazul multor boli!

Iată ce beneficii pentru sănătate ne aduce fasolea boabe:

1. Cu ajutorul fasolei putem slăbi. Exact! Deoarece conțin multe proteine, fasolea trece în energie și nu se transformă în grăsimi, dacă este mâncată independent ori cu salată. În plus ea oferă un sentiment ridicat de sațietate, ceea ce ne face să dorim să mâncăm mai puțin.

2. Antioxidanții din fasole sunt în stare să lupte cu celulele canceroase din corp.

3. Fasolea este utilă pentru creier. Datorită ei cresc capacitățile cognitive iar memoria devine mai puternică.

4. Fasolea poate reduce migrenele până la dispariția lor totală, datorită faptului că contribuie la formarea unui echilibru hormonal și energetic perfect.

5. Extrem de utilă și benefică este fasolea pentru sănătatea oaselor. Consumul regulat de fasole face oasele dure și rezistente la lovituri și traume.

6. Utilă fasolea boabe este și pentru inimă, deoarece are un conținut ridicat de potasiu, element primordial pentru sănătatea inimii și a sistemului circulator.

7. Sistemul digestiv la fel are doar de profitat de pe urma consumului de fasole. Fiind bogată în fibre, fasolea previne constipația.

8. Fasolea accelerează metabolismul, deoarece are un conținut redus de substanțe care trebuie procesate timp îndelungat.

9. Fasolea posedă capacitatea de a înlătura treptat pietrele din rinichi.

Îți dorim multă sănătate!

 

Conținutul articolului este doar informativ și nu poate fi un substitut pentru sfatul medicului. Pentru un diagnostic și tratament corect, vă recomandăm să consultați un medic specialist.

Traducerea și adaptarea: Echipa sanatosi.info

Sursa: curejoy.com