Cu un simplu truc vei scăpa de durerea lombară în doar 60 de secunde!

În prezent oamenii stau mult mai mult timp așezați, iar acest lucru nu are cum în termen mediu și lung să afecteze sănătatea. Primele simptome care însoțesc șederea exagerată sunt durerile lombare. În aceste condiții este nevoie să acordăm o atenție sporită coloanei vertebrale și anume părții ei de jos.

Nu este nevoie să aștepți până vor apărea aceste dureri, îți recomandăm să faci exercițiul următor până a apărea aceste dureri. Nu îți va lua mai mult de 60 de secunde zilnic, adică un singur minut pe zi! Însă acest exercițiu este bun nu doar pentru a preveni durerile lombare, dar și a le trata eficient.

Iată ce trebuie să faci:

Mai întâi va fi nevoie să faci un scurt exercițiu de respirație care îți va ușura executarea exercițiului propriu-zis. Astfel, va trebui să te întinzi pe spate și să te relaxezi complet. Închide ochii, inspiră adânc și reține respirația pe 7 secunde, după care expiră lent, la fel în 7 secunde. Repetă exercițiul de 3 ori.

Acum întinde-te pe burtă și arcuiește coatele. Ridică partea superioară a corpului și stai în poziția asta 8 secunde, după care revino în poziția inițială, fă o pauză de câteva secunde și repetă mișcarea.

După aceasta întinde-te încă o dată pe spate. Ține mâinile întinse lângă corp, arcuiește genunchii și ridică pelvisul. Stai în această poziție 8 secunde, după care revino în poziția inițială și mai repetă odată mișcarea.

Ca exercițiu alternativ poți încerca să stai timp de câteva minute în poziția reprezentată în imagine. Totodată va fi nevoie să apropii picioarele menținându-le drepte cât mai aproape de cap, după care să le lipești înapoi de perete. Fă acest exercițiu minim de 3 ori.

Aceste exerciții simple îți vor permite să-ți menții spatele sănătos și să scapi de durerile lombare.

Îți dorim mult succes!

 

Conținutul articolului este doar informativ și nu poate fi un substitut pentru sfatul medicului. Pentru un diagnostic și tratament corect, vă recomandăm să consultați un medic specialist.

Autor text: sanatosi.info

Sursa: healthoffered.com