Cu un singur ingredient vei putea vindeca pielea, ulcerul și stomacul!

În cazul unor afecțiuni cartoful este un produs contraindicat, cu toate acestea fiind administrat într-un mod corespunzător cartoful în cazul altor afecțiuni poate deveni un veritabil leac!

Cartoful conține:

  • Potasiu
  • Tiamină
  • Niacină
  • Vitamina C
  • Antioxidanți

Acest conținut de substanțe din cartof îl face bun în cazul următoarelor boli:

Ulcer peptic – în acest caz trebuie să consumi câte 200 ml de suc de cartofi zilnic. Sucul de cartofi combate proliferarea bacteriilor.

Probleme digestive – dacă ai un nivel ridicat de acid gastrointestinal este recomandat să consumi suc de cartofi, care fiind o băutură alcalină poate neutraliza surplusul de acid din tubul digestiv.

Panoul lipidic – sucul de cartofi are capacitatea de a micșora nivelul colesterolului din sânge și a neutraliza lipidele rele datorită conținutului de antioxidanți speciali.

Artrita – simptomele de artrită pot fi neutralizate dacă vei curăți gros câțiva cartofi (care trebuiesc bine spălați în prealabil) și vei fierbe aceste coji timp de 5 minute. După aceasta lichidul se strecoară iar băutura se bea de-a lungul zilei (ai nevoie de cojile a 4 cartofi medii pe care trebuie să le fierbi într-un litru de apă).

Durerile de cap – pot fi neutralizate dacă vei pune pe frunte câteva felii de cartofi.

Pielea – deoarece conțin o mare cantitate de amidon, cartofii sunt foarte utili pentru piele, în special pentru pielea feței. Freacă tenul curat cu felii de cartofi după care clătește fața cu apă călduță. Astfel vei putea îndepărta celule moarte de piele, vei hidrata și hrăni tenul și îi vei reda un aspect sănătos.

Îți dorim multă sănătate!

 

Conținutul articolului este doar informativ și nu poate fi un substitut pentru sfatul medicului. Pentru un diagnostic și tratament corect, vă recomandăm să consultați un medic specialist.

Traducerea și adaptarea: Echipa sanatosi.info

Sursa: healthylifeidea.com