Cu un suc banal vei putea preveni și trata diabetul! Se prepară simplu!

Studiile medicale recente au arătat că antioxidanții și substanțele anti-hiperglicemice ajută la tratarea celulelor hepatice lezate. Dar unde putem găsi acest tip de substanțe? Răspunsul este simplu: în varză!

Atât varza albă cât și cea roșie conțin antioxidanți cu proprietăți anti-inflamatorii. În plus, varza conține mai multă vitamina C decât portocalele și citricele în general!

În plus, în varză găsim vitamina A care este necesară sistemului nostru nervos. Perfect ar fi să consumăm varza proaspătă sau sub formă de suc. Aceasta ne va permite să prevenim diabetul și chiar să-l tratăm!

Pentru aceasta nu trebuie decât să faci un suc de varză, dând prin blender 0,5 kg de varză cu 200 ml de apă.

Sucul se consumă zilnic înainte de cele 3 mese ale zilei.

Pentru a trata diabetul trebuie să consumi timp de o lună câte 750 ml de suc de varză albă sau 500  ml de suc de varză roșie.

Consumul regulat de suc de varză îți va permite să menții colesterolul la un nivel satisfăcător. Cercetătorii de la Universitatea de Medicină din Hawaii au ajuns la concluzia că 2 compuși din varză au proprietatea de a împiedica transportul colesterolului rău către sânge și țesuturi.

De asemenea, aceeași cercetători au arătat că varza previne formarea plăcilor de aterom și sclerozarea pereților arterelor.

Contraindicații: Varza trebuie evitată de persoanele cu sistem digestiv sensibil și care suferă de colită.

Îți dorim multă sănătate!

 

Conținutul articolului este doar informativ și nu poate fi un substitut pentru sfatul medicului. Pentru un diagnostic și tratament corect, vă recomandăm să consultați un medic specialist.

Autor text: sanatosi.info

Sursa: womendailymagazine.com