Cum pot fi îndepărtate cicatricile, utilizând remedii naturale.

Cheloidele se formează pe piele după o traumă, rană, operaţie, arsuri şi înţepături. Ele rămân pentru toată viaţa şi creează diconfort emoţional, iar uneori şi fizic.

Comparativ cu cicatricile obişnuite, cheloidele reprezintă formaţiuni crescute, care au o nuanţă roşiatică sau albăstruie. Astfel de cicatrici pot creşte timp de câţiva ani şi pot fi dureroase…

Cauzele exacte ale cheloidelor încă nu au fost elucidate. Din acest articol vei afla cum poţi scăpa de cicatricile cheloide în stadii incipiente, cu ajutorul unor metode populare.

келоид

ÎNDEPĂRTAREA CICATRICILOR

1. Suc de lămâie

Bogat în vitamina C, sucul de lămâie trebuie aplicat pe cicatrice. Acest lucru va stopa creştere şi va înmuia şi va albi pielea. Se aplică suc de lămâie în fiecare zi, până când apare rezultatul.

лимон фото

2. Aloe vera

Acesta este un remediu excelent pentru regenerarea pielii. Sucul de aloe vera conţine cantităţi mari de vitamina C şi E, care sunt antioxidanţi ce întineresc şi vindecă pielea.

алое вера

3. Aspirină

Zdrobeşte 2 pastile de aspirină, adugă o picătură de apă, pentru a forma o pastă groasă. Aplic-o pe cicatrice. Când pasta se usucă, spal-o cu apă. Repetă această procedură zilnic.

4. Miere

Miere va asigura pielea cu vitamine, minerale şi antioxidanţi. Ea hidratează cicatricile, previne asprimea şi închiderea la culoare a pielii. Mierea contribuie, de asemenea, la formarea de noi celule ale pielii.

5. Oţet de mere

De asemenea, reduce şi albeşte cicatricile. Aplică oţet pe zona cu pricina de mai multe ori pe zi.

яблочный уксус

6. Ulei de usturoi

Acesta poate fi aplicat pe cicatricile obişnuite, pentru a preveni formarea cheloidelor. Dacă nu găseşti ulei, foloseşte o pastă de usturoi.

 

Conținutul articolului este doar informativ și nu poate fi un substitut pentru sfatul medicului. Pentru un diagnostic corect, vă recomandăm să consultați un medic specialist.

Autor text: Sănătoşi.com

Add Comment