Cum să creşti o rezervă nesfârşită de usturoi acasă

Dacă-ţi place să găteşti sau eşti un fan al mâncărurilor condimentate, cu siguranţă îţi place usturoiul.

Usturoiul este unul dintre cele mai specifice, gustoase şi sănătoase ingrediente, pe care le poţi adăuga în mâncare. Frunzele de usturoi au un miros plăcut, caracteristic, care îmbogăţeşte gustul bucatelor.

Îl poţi creşte acasă.

Pe lângă gust şi aromă, usturoiul este una dintre cele mai sănătoase legume, deoarece are multe beneficii pentru sănătate, inclusiv:

Sănătatea cardiovasculară

Adăugat în mâncare, usturoiul previne acumularea de grăsime în organism. Astfel, se reduce riscul de accident vascular cerebral şi bolilor de inimă. În plus, ajută în caz de hipertensiune arterială şi o reduce cu până la 8%.

Sistemul imunitar

Usturoiul este un super-aliment, atunci când este vorba de întărirea sistemului imunitar. Potrivit unor studii, consumul unui supliment de usturoi pe zi scade riscul de gripă şi răceli cu 63%. În plus, este foarte eficient în cazul infecţiilor stafilococice şi accelerează tratamentul infecţiilor urechii.

Prevenirea cancerului

Cercetările au arătat că, cu cât mai mult usturoi consumă o persoană în mod regulat, cu atât mai mult scade riscul cancerului la ficat, cancerului colorectal şi cancerului de stomac.

Creşterea usturoiului acasă

Usturoiul este uşor de crescut acasă, chiar dacă ai puţin loc.

Plantează doar usturoi organic. Usturoiul non-organic conţine numeroase substanţe chimice pentru a preveni germinarea atunci când este cultivat. De asemenea, aigură-te că plantezi usturoiul în octombrie, înainte ca solul să îngheţe.

În plus, solul trebuie să fie fertil şi afânat cu materie organică.

Seamănă căţeii de usturoi mai mari la o distanţă de 6-8 cm unul faţă de altul şi la o adâncime de 7 cm.

În continuare, adaugă pământul în şănţuleţe şi toarnă puţină apă. Dacă vrei, poţi adăuga frunze uscate sau compost.

Trebuie să fertilizezi plantele primăvara, atunci când solul este uscat. În plus, îndepărtează toate florile care cresc.

Poţi rupe frunzele de îndată ce acestea sunt 5 sau 6. Dacă vrei, poţi mânca recolta imediat sau o poţi stoca pentru mai târziu. Trebuie să cureţi bine usturoiul şi să-l atârni într-un loc uscat, răcoros şi bine ventilat.

 

Sursa: healthyfoodhouse.com

Autor text:  Sănătoşi.com

Add Comment