Cum să protejezi mâinile și să previi îmbătrânirea lor

Mâinile sunt o parte a corpului care ne trădează primele semne de îmbătrânire, deoarece pielea de pe acestea este foarte sensibilă.

Dosul mâinilor își pierd elasticitatea din motiv că nu au deloc grăsime. Mai mult ca atât, spălarea repetată a mâinilor și toxinele din mediul înconjurător fac ca mâinile să dea pe față trecerea anilor.

Vă prezentăm câteva sfaturi pentru protejarea mâinilor și prevenirea îmbătrânirii lor.

1. Amestecați 2 linguri de zahăr cu sucul de la jumătate de lămâie și veți obține un exfoliant puternic. Amestecul dat îmbunătățește microcirculația mâinilor și pielea devine mai moale. Mâinile se clătesc cu apă caldă.

2. Masați zilnic mâinile cu ulei de măceșe și pielea va deveni mai elastică.

3. Preparați piureu de cartofi și amestecați cu un pic de lapte, miere și ulei de măsline. Aplicați amestecul pe mâini de 2-3 ori pe săptămână și lăsați-le pentru 15 minute. Clătiți mâinile cu apă călduță și săpun.

4. Pentru 5 minute înmuiați mâinile în ulei de migdale, după care în apă rece pentru 5 minute. Masează mâinile cu o cremă hidratantă. Repetați acest proces zilnic, înainte de somn. Veți fi încântat de rezultate.

5. Preparați un amestec din albuș de ou cu un pic de miere. Aplicați pe mâini și lăsați să se usuce. După, clătiți cu apă și săpun. Repetați procesul zilnic și veți reuși restaurarea elasticității pielii.

6. Spălați-vă pe mâini cu apă călduță, evitați apa fierbinte, deoarece aceasta deshidratează pielea.

7. Protejați-vă mâinile de ger, purtați iarna mănuși.

 

“Conținutul acestui articol este doar pentru informare și nu se dorește a fi un substitut pentru sfatul medicului. Pentru un diagnostic și tratament corect, vă recomandăm să consultați un medic specialist.”

Traducerea și adaptarea: Echipa sanatosi.info

Sursa: healthylifeidea.com