Cum să reglezi nivelul glicemiei şi să previi infarctul cu un borş natural!

În cartea Elenei Niţă Ibrian ,,Frumuseţe şi hrană prin hrana vie” este prezentată reţeta unui borş foarte gustos şi sănătos.

Borşul este utilizat în medicina naturistă pentru reglarea nivelului glicemiei, pentru tratarea diferitor afecţiuni (anemie, astm, bronşită), pentru asimilarea metalelor (cupru, crom, nichel).

Acest borş este un lichid acrişor ce se obţine din grâu de secară şi conţine o serie bogată de vitamine: complexul vitaminelor B, vitamina H, vitamina D, compuşi minerali (calciu, fosfor, enzime, magneziu).

Reţeta: 150 grame mălai, 250 grame orz şi ovăz măcinate, 450 grame de tărîţe de grâu, 25 grame drojdie de bere sau 100 grame pâine, 10-12 litri de apă, câteva rămurele de vişin, o rămurică de busuioc, o legătură de leuştean.

Tehnologia de preparare:

  1. Tărâţele, mălaiul şi făina de orz şi ovăz se pun într-un borcan de 10-12 litri, cu doi litri de apă şi se lasă la macerat timp de trei ore.
  2. Peste acest amestec se toarnă patru litri de apă încălzită la maxim 40 de grade şi se amestecă cu o lingură de lemn.
  3. Se adaugă drojdia de bere sau pâinea (înmuiată în prealabil), rămurelele de vişin şi cea de busuioc, leuşteanul (şi sfecla, dacă dorim o culoare şi o savoare aparte) şi se completează cu apă călduţă.
  4. Se acoperă vasul cu tifon şi se lasă lângă o sursă de căldură cel puţin 48 de ore, amestecând de trei-patru ori pe zi.

Se strecoară, se pune în sticle închise ermetic şi se păstrează la frigider.

 

“Conținutul acestui articol este doar pentru informare și nu se dorește a fi un substitut pentru sfatul medicului. Pentru un diagnostic și tratament corect, vă recomandăm să consultați un medic specialist.”